Virgiliu Postolachi, jucătorul pierdut de România în favoarea Republicii Moldova, a debutat pentru naționala țării de peste Prut contra Insulelor Feroe, în preliminariile CM din 2022

2 săptămâni in urmă 3

Virgiliu Postolachi (20 de ani), atacantul lui Royal Mouscron, crescut de PSG, a ales să joace pentru naționala Moldovei în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022, găzduit de Qatar. Acesta deține atât cetățenie română, cât și cetățenie moldovenească.

El și-a făcut debutul pentru prima reprezentativă a vecinilor de peste Prut, în meciul cu Insulele Feroe, terminat cu scorul de 1-1. Postolachi a fost trimis în teren de selecționerul Roberto Bordin în minutul 72, în locul lui Vitalie Damascan.

Golurile partidei dintre Republica Moldova și Insulele Feroe au fost marcate de Ion Nicolaescu (Moldova) și Meinhard Olsen (Insulele Feroe).

Virgiliu Postolachi, tânărul jucător cu dublă cetățenie română și moldovenească, a debutat pentru naționala Republicii Moldova, în preliminariile CM din 2022

Tânărul fotbalist, născut în Republica Moldova, și-a obținut cetățenie română, în urmă cu doi ani, la insistențele Federației Române de Fotbal.

Născut în Republica Moldova, Postolachi a fost convins de oficialii FRF, în urmă cu doi ani, să nu accepte să joace pentru naționala țării sale de origine, ci să obțină cetățenia română și să evolueze pentru una dintre reprezentativele României, fie că e vorba de U19, U21 sau naționala mare.

Dar, între timp, actualul fotbalist al lui Mouscron nu a mai fost convocat la nicio națională a României, iar, în 2019, Mihai Stoichiță a anunțat, pentru ProSport, că fostul fotbalist al lui PSG a fost blocat de Republica Moldova la FIFA și UEFA să joace pentru țara noastră, deși are cetățenia română.

În luna august a anului trecut, într-un interviu acordat pentru ProSport, Oleg Postolachi, tatăl lui Virgiliu Postolachi, și-a exprimat indignarea față de șefii FRF.

„Virgiliu este bine, iar acum joacă în Belgia la Mouscron. Însă, dacă vreți să vorbim și despre o eventuală convocare a lui Virgiliu la naționala României, atunci vă pot spune că simt că a fost o bătaie de joc. Păcat de munca depusă de noi și de domnul Geolgău, mare păcat. Nimeni nu ne-a mai căutat de pe la FRF de mai bine de un an și jumătate.

Noi am refuzat naționala Moldovei pentru România și ne-am pus foarte multă lume în cap. Nimeni de la FRF nu ne-a anunțat oficial sau nici măcar neoficial care a fost problema. Au apărut prin presă tot felul de informații, iar mie nu mi se pare normal să aflu de prin presă care sunt motivele neconvocării fiului meu la nicio reprezentativă a României. Nu înțeleg de ce s-a făcut atâta tevatură pe tema obținerii cetățeniei române, dacă cei de la FRF au abandonat așa de repede lupta pentru ca fiul meu să joace pentru România”, a spus Oleg Postolachi, în luna august a anului trecut.

 

 

The post Virgiliu Postolachi, jucătorul pierdut de România în favoarea Republicii Moldova, a debutat pentru naționala țării de peste Prut contra Insulelor Feroe, în preliminariile CM din 2022 appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă