Virgil Popescu, mesaj pentru sindicaliștii de la Alro Slatina: Compania va avea parte de sprijinul meu

2 săptămâni in urmă 15

JOI, 06 IANUARIE 2022, 15:03

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

"Alro Slatina va avea parte de sprijinul meu! Astăzi am avut o întâlnire cu liderii sindicatului Liber Alro, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului și Sindicatul Alroproduct pentru a le transmite că îi voi sprijini să reia producția.

Totodată, alături de colegii din Guvern la sfârșitul anului am modificat cadrul legislativ cu privire la posibilitatea incheierii contractele Bilaterală bursiere și extrabursiere.

Mai mult chiar, companiile producătoare de stat au obligația ca minim 40% din producție să o vândă în afara piețelor PZU, ID și echilibrare astfel încât va fi energie disponibilă pentru consumatorii industriali. În plus, vom asigura o predictibilitate a prețului pe termen lung. Nu lăsăm pe nimeni în urmă", afirm[ ministrul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Imagine

In contextul situaţiei create pe fondul creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, sindicatele din cadrul SC ALRO SA au anuntat organizarea, pe 6 ianuarie 2022, a unor acţiuni de protest în faţa Prefecturii Slatina.

Suntem alături de acestea în efortul pentru păstrarea locurilor de munca şi a tuturor drepturilor angajaţilor de la SC ALRO SA.

"Atragem din nou atenţia factorilor de decizie că odată închise procesele de producţie, fie şi parţial, redeschiderea lor este extrem de costisitoare. Astfel, dacă nu se găsesc rapid soluţii pentru continuarea activităţii, locurile de muncă pierdute au toate şansele să rămână pierdute, cu toate consecinţele ce decurc de aici: sărăcie şi şomaj, pierderea de competenţe formate, efecte economice în lanţ în regiune", a declarat Bogdan Hossu, preşedintele CNS Cartel ALFA.

"Situaţia în care se află ALRO Slatina, ca şi multe alte întreprinderi din România, este doar parţial determinată de factori globali de pe piaţa de energie, fiind în schimb consecinţa directă a unor măsuri şi politici adoptate fără o cosultare reală cu reprezentanţii participanţilor la procesul de producţiei, sindicate şi patronate", a mai spus liderul sindical.

CNS Cartel ALFA cere Guvernului să se implice de urgenţă în stoparea închiderii SC ALRO SA Slatina, în identificarea şi adoptarea de măsuri care să protejeze economia în contextul evoluţiei preţurilor la energie.

Reamintim că, în prezent, este vorba despre o situație dramatică la Alro Slatina. Aproximativ 1.300 de angajaţi ai companiei ar putea fi trimişi în şomaj tehnic în condiţiile reducerii producţiei de aluminiu din cauza problemelor cu energia electrică.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă