Virgil Popescu: Există practici comerciale incorecte la încheierea contractelor de energie

3 săptămâni in urmă 1

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că există practici comerciale incorecte la încheierea contractelor de energie, subliniind că ”există clauze contractuale care pun consumatorul casnic pe poziții de inferioritate în fața furnizorului”.

Virgil Popescu a scris pe pagina sa de Facebook că din datele parțiale ale controalelor ANPC reiese că există practici comerciale incorecte la încheierea contractelor de energie, iar ANRE a dat mai multe amenzi.

”ANRE și ANPC au, în acest moment, controale în desfășurare la furnizorii de energie. Până acum, o primă etapă de controale a ANRE s-a soldat deja cu amenzi. ANPC, la rândul ei, efectuează controale, iar din datele parțiale pe care le am reiese că există practici comerciale incorecte la încheierea contractelor de energie, există clauze contractuale care pun consumatorul casnic pe poziții de inferioritate în fața furnizorului. ANPC este atentă și va continua controalele pentru ca toți furnizorii de energie să știe că că aceste practici defavorabile consumatorilor nu pot continua și nu vor fi tolerate”, a scris ministrul Energiei pe Facebook.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă