Virgil Popescu anunță că gazele s-ar putea ieftini din aprilie: ”Preţul energiei electrice nu va mai ajunge la nivelul anului trecut”

2 săptămâni in urmă 22

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 22:16

28 citiri

 ”Preţul energiei electrice nu va mai ajunge la nivelul anului trecut”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri, 5 ianuarie, că se așteaptă la o temperare a prețului gazelor începând din luna aprilie, când cererea va fi mai mică. Acest lucru va angrena și o scădere a prețului energiei electrice, a adăugat el.

Ministrul a anunţat că se face o evaluare în cursul lunii ianuarie pentru a se vedea tendinţa preţurilor în continuare.

”Eu estimez, din aprilie încolo, o temperare a preţului la gaz natural, o scădere a preţului la gaz, care, evident, va duce şi la o temperare a preţului la energie electrică. Primăvara şi vara scade consumul, nu va mai fi aşa o presiune pe preţ”, a declarat Virgil Popescu miercuri seară, la Digi24.

Acesta a reiterat ideea conform căreia creşterea exponenţială a preţului gazului natural a fost cauzată de jocul geopolitic al Federaţiei Ruse, prin Gazprom.

”E complicat să joci la fel într-o perioadă în care nu ai cerere. Vara, consumul scade foarte mult”, a mai spus ministrul.

Popescu a precizat că scăderea preţului la gaz va angrena şi scăderea preţului la energia electrică: ”Nu ne aşteptăm la o scădere a preţului la energie electrică la nivelul anului trecut, este clar că aşa ceva nu se mai poate. Preţul certificatului de CO2 a crescut foarte mult”, a adăugat el.

Ministrul a anunțat și că se caută măsuri şi pentru toamna-iarna viitoare.

”Vom vedea ce măsuri vom lua în continuare pentru toamna şi iarna următoare, gândim noi seturi de măsuri care să nu ne prindă nepregătiţi în perioada următoare”, a precizat Virgil Popescu.

Citeste si:

 ”România va deveni primul producător de gaze din Europa, exceptând Federaţia Rusă”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat marți seară, 14 decembrie, că exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră ne va oferi independență pe piața enegetică din Europa. Acest...

Ministrul Energiei dezvăluie motivul pentru care a crescut masiv prețul la gaze. Ce legătură are Rusia și cum ar fi putut fi evitată criza

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a vorbit marţi, 7 decembrie, la recepția Stației de Uscare Gaze Naturale – Grup 145, Bilciurești, despre motivul creșterii prețului gazelor naturale....

Digi24.ro

a1.ro

ObservatorNews.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă