Virgil Musta, anunțul de care toată lumea se temea. Din păcate, este vorba despre sărbătorile Pascale

2 luni in urmă 2

Medicul Virgil Musta din Timișoara avertizează cetățenii cu privire la sărbătorile Pascale ce urmează să vină. Din păcate, creșterea numărului de îmbolnăviri înregistrată în ultima perioadă nu este încurajatoare, motiv pentru care, medicul vorbește despre un posibil val trei al pandemiei.

Cauza principală a exploziei de cazuri

Șeful Secției de Boli Infecțioase de la “Victor Babeș” din Timișoara insistă asupra principalului motiv de explozie al cazurilor. Medicul susține că de vină pentru umplerea Terapiilor Intensive este nerespectarea regulilor de către cetățeni, aceștia fiind epuizați și obosiți după un an de restricții în pandemie.

Din păcate, sistemul medical se află din nou sub presiune, iar valul trei care se anticipează ar crea un adevărat blocaj. Un alt pericol care stă la baza creșterii îmbolnăvirilot este tulpina britanică, care se transmite mult mai rapid, către un număr mai mare de persoane.

”Tot ce pot să sper este să nu fim loviți de al treilea val al pandemiei, unul mai virulent decât cele precedente, având în vedere că vorbim despre tulpina britanică a virusului, una mult mai contagioasă. Și așa, deja, sistemul medical românesc, este la limita superioară a aglomerării, sunt foarte multe cazuri, spitalele sunt pline, iar medicii și personalul medical este obosit.

Iar cauza creșterii este una evidentă: lumea nu mai respectă regulile ca înainte, ca acum un an, restricțiile sunt mult mai laxe. Lumea s-a obișnuit deja cu pericolul și uită că acest virus aduce multe cazuri grave, multe decese, drame reale și suferință extremă”, a declarat Virgil Musta pentru wowbiz.

Ce restricții vor exista de Paște

Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă cu privire la restricțiile din perioada sărbăorilor Pascale, dacă situația va fi la fel de grea sau mai grea decât în această perioadă greu încercată. Potrivit specialistului, în cazul în care un număr mare de persoane nu va fi vaccinat, iar cazurile vor exploda, atunci Paștele se va face într-un mediu extrem de restrâns, doar cu persoanele cu care locuim în casă.

”Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră.

Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul, unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, a adăugat Virgil Musta.

The post Virgil Musta, anunțul de care toată lumea se temea. Din păcate, este vorba despre sărbătorile Pascale appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă