Viorica Dăncilă a pierdut Organizația de Femei a PSD

4 luni in urmă 19

Viorica Dăncilă a fost înlocuită la Organizația de Femei de Doina Fedorovici, care a reușit să câștige președinția Consiliului Județean Botoșani la alegerile din 27 septembrie, cu aproape 43% din voturi. 

După eșecul de la alegerile prezidențiale de anul trecut, Viorica Dăncilă a fost nevoită să renunțe la șefia PSD, dar nu de bunăvoie, ci în schimbul obținerii Organizației de Femei, cedată de Rovana Plumb, care a fost aleasă europarlamentar.

Prin înlăturarea acesteia de la organizația de Femei, Dăncilă pierde practic orice legătură cu conducerea centrală a partidului.

Decizia de schimbare a Vioricăi Dăncilă a fost luată luni, în ședința Consiliului Politic Națioanl al PSD de analiză după alegerile locale din 27 septembrie. PSD a înregistrat multe pierderi, printre care întreaga Capitală, la care se adaugă și mai multe județe care tradițional erau „roșii”.

Printre organizațiile cu rezultate slabe se regăsesc: Arad (Mihai FIfor), Alba (Ioan Dârzu), Bihor (Ioan Mang), Giurgiu (Niculae Bădălău), Constanța (Felix Stroe), Vrancea (Marian Oprișan), Ilfov (Viorel Iordache), Sibiu (Bogdan Trif), Brașov (Marius Dunca) și Maramureș (Gabriel Zetea).

De asemenea, și Niculae Bădălău va fi schimbat de la filiala PSD Giurgiu. Înlocuitorul său este Marian Mina.

Bădălău a fost numit la Curtea de Conturi, fiind votat la sfârșitul lunii iunie drept consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit de la Curtea de Conturi.

Conducerea PSD nu va lua însă decizii de schimbare a tuturor șefilor filialelor care au pierdut în alegerile locale, potrivit surselor Realitatea PLUS. În următoarele trei zile vor fi discuții cu șefii celorlalte filiale PSD și se va decide ce lideri vor mai fi înlăturați.

La București, unde Gabriela Firea a pierdut , potrivit rezultatelor parțiale, în fața lui Nicușor Dan, care a candidat al Dreptei, susținut de PNL-USR-PLUS, nu se va aplica aceeași măsură.

Șefă a PSD București, Gabriela Firea nu va fi sancționată. În plus, Marcel Ciolacu a declarat public că aceasta se va regăsi pe listele pentru alegerile parlamentare, fiindu-i asigurat un fotoliu de senator.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă