Violeta Alexandru și Vlad Voiculescu, schimb de replici despre raportarea datelor COVID. Ministrul sănătății acuză „felul «inovativ» în care a fost calculată incidența înainte de alegeri ”

2 săptămâni in urmă 1


Violeta Alexandru a postat, pe Facebook, un mesaj în care îl atacăpe Vlad Voiculescu, fără să-l numească, făcând referire la declarațiile acestuia de neîncredere în cifrele oficiale raportate privind pandemia. Ministrul sănătății i-a răspuns la această postare, spunând că a descoperit mai multe „artificii” în calcularea ratei de incidenţă.


Președinta PNL București, Violeta Alexandru, susţine că „la ce tensiune e în București de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de COVID, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declarații și, bineînțeles, ce declară”.Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a reacționat și i-a răspuns, tot pe Facebook, afirmând că încrederea se construiește doar spunând adevărul.


El reclamă "felul inovativ" și “artificiile” făcute înainte de alegeri privind calcularea cifrelor oficiale legate de pandemie.


Exemplele date de ministrul sănătății:


„din calcul au fost eliminate cifrele din focare - nicăieri în Europa nu s-a mai procedat așa;din calculul incidenței la 14 zile au fost “pierdute” vreo două zile.Astea sunt “artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere și mai mult decât atât.”

Duminică, 21 martie, ministrul Voiculescu spunea rata de infectare în București este mai mare decât arată statisticile oficiale și de aceea, autoritățile iau în calcul impunerea carantinei. „Capitala are în realitate o rată de incidență mai mare decât cea din statisticile oficiale. Calculele pe care le avem la Ministerul Sănătății sunt altele în ceea ce privește rata de incidență. Dacă ținem cont și de situația internărilor și din secțiile ATI”, a subliniat acesta.


Calculul ratei de infectare s-a modificat în februarie, după mai multe contre între ministrul Voiculescu şi premierul Florin Cîțu.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă