Violeta Alexandru, despre criza politică: „S-a terminat! Nu se reface coaliția. România va fi aruncată în brațele populiștilor”

1 săptămână in urmă 13

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 16:27

329 citiri

Deputatul PNL Violeta Alexandru a afirmat, marți, 12 octombrie, că actuala coaliţie nu se va reface, şi susține că PNL nu va mai punea impune niciun fel de reforme, pentru că nu mai există un sprijin solid în Parlament. Violeta Alexandru mai susține că țara va fi aruncată în braţele populiştilor.

”Acum, sincer, chiar doriţi să ne păcălim singuri, să ne amăgim? Avem timp? E momentul, cu ambulanţele transportând bolnavii şi staţionând cu orele în curtea spitalelor ca să se elibereze un loc pentru internare, să analizăm când i-a trimis D. Cioloş SMS-ul lui F. Cîţu şi ce i-o fi răspuns acesta, dacă i-a răspuns? Groaznic trebuie să fie pentru un doctor să decidă pe cine internează şi pe cine nu, în condiţiile în care nu mai sunt locuri. Deja întreţinerea e mai scumpă şi nici nu am intrat în iarnă. Şi noi când ne certăm când nu ne vorbim, împingem lucrurile spre variante groaznice, avem orgolii. Putem să cerem la nesfârşit public fără orgolii. De fapt, avem”, a scris Violeta Alexandru, despre actuala situaţie de pe scena politică.

Ea afirmă că ”sunt persoane mai sofisticate decât ea în crearea de strategii”.

”Eu sunt pentru lucrurile simple, clare şi transparente. Mă ajută şi comunicările publice ale conducerii PNL precum şi comunicarea cu parlamentarii. Prefer să accept realitatea decât să mă păcălesc singură. Nu se va reface coaliţia. S-a terminat”, spune fostul ministru al Muncii.

Violeta Alexandru mai arată că, şi ”dacă s-ar întâmpla ceva extraordinar şi s-ar stabiliza lucrurile, dacă apucăm să schiţăm, să propunem ceva reforme– nu se vor putea implementa pentru că nu mai există, după cât am atacat USR, după cum încercăm să ne convingem asupra situaţiei create, un sprijin solid, pro-reforme în Parlament (avem, desigur, varianta PSD - PNL va plăti un cost enorm pentru această mişcare care se va vedea, oricât am ascunde)”.

”Şi, cel mai grav, nici nu mai au oamenii încredere. Vor pune la îndoială eficienţa oricărei propuneri”, mai scrie Alexandru, menţionând că este greu să mai faci treabă cu o societate care nu mai are încredere în tine.

”Pe fondul a ceea ce se anticipează în lunile următoare, pare că România va fi aruncată în braţele populiştilor. Nu voi rămâne tăcută, supusă, în faţa acestui previzibil scenariu. Ca să vezi că, de fapt, nu este totul despre bani, acces la putere şi la resurse. Este şi despre ce societate vei conduce”, mai spune Violeta Alexandru.

Citeste si:

 ”Este mai degrabă o cacialma ce are ca efect prelungirea crizei” VIDEO

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat marţi că decizia preşedintelui de nominalizare a lui Dacian Cioloş pentru postul de premier este o cacealma care are ca efect prelungirea şi...

 ”Mi-e greu să cred că vom putea construi cu cineva care ştie doar să demoleze”

Deputatul PNL Florin Roman a declarat marţi, 12 octombrie, la Parlament, despre negocierile pe care premierul desemnat Dacian Cioloş le-a anunţat cu cei de la PNL, că o decizie privind modul...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă