Violeta Alexandru anunţă desfiinţarea a 20 de companii municipale

1 lună in urmă 1

Violeta Alexandru, preşedinte PNL Bucureşti, susţine că vor fi păstrate doar patru dintre companiile municipale ale Primăriei Capitalei, Servicii Transport Bucureşti (STB), Trustul Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica, informează News.ro.

Companiei Municipale Turistică va fi prima desfiinţată, anunţă Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti.

„Vom trece la desfiinţarea primei companii înfiinţate de PSD Gabriela Firea: Compania turistică Bucureşti. Continuăm cu celelalte companii, până la 20 de companii care vor fi desfiinţate. Patru dintre ele, înfiinţate legal, vor fi eficientizate pe baza legislaţiei privind guvernarea corporativă. Consiliul de Administraţie şi managerii în cursul acestui an, vor fi angajaţi prin concurs”, a declarat Violeta Alexandru.

Cele patru companii care vor rămâne, STB, Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica, vor avea curând o nouă conducere cu un mandat clar de a organiza procesul de selecţie competitivă a managerilor care vor eficientiza aceste companii. Restul companiilor vor fi desfiinţate.

Violeta Alexandru:

„Există suficienţi furnizorii de servicii care pot pune pe masă oferte clare, la preţuri competitive fără a fi nevoie de existenţa unor companii municipale care să se alimenteze exclusiv cu fonduri de la bugetul public. Considerăm că ele nu erau decât locuri în care clienţi ai PSD îşi găseau suplimentate veniturile”, a adăugat Alexandru.

Ea a precizat că fiecare procedură de dizolvare care va trece sub forma unui proiect în Consiliul General are susţinerea consilierilor USR PLUS, iar întreaga procedură de desfiinţare ar urma să fie încheiată în doi ani.

Consilierul general liberal Andrei Badiu, şef al comisiei care monitorizează companiile de la nivelul Primăriei Capitalei, spune că în companiile municipale lucrează 20.000 de oameni dintre care 15:000 la STB şi Termoenergetica.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă