Violenţe în centrul Parisului. A opta săptămână de proteste ale francezilor, faţă de certificatul sanitar şi restricţiile COVID

1 lună in urmă 38

Francezii protestează masiv faţă de certificatul sanitar şi restricţiile COVID, pentru al optulea weekend la rând. Peste 140 de mii de oameni au ieşit în stradă în zeci de localităţi din Hexagon; dintre ei, aproximativ 18 mii au demonstrat la Paris. Manifestaţia a degenerat în violenţe într-un mall din capitala franceză. Vă avertizăm, urmează şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Protestele din Paris au luat o turnură violentă după ce manifestanţii au pătruns într-un centru comercial. Toţi cei care nu aveau certificat de vaccinare au devenit ţinte pentru jandarmi. Într-un final, forţele de ordine i-au disperat pe manifestanţi şi au arestat trei persoane.

Oamenii sunt nemulţumiţi de măsurile autorităţilor

În total, ieri pe teritoriul francez au fost arestaţi 21 de oameni. 215 manifestanţii au avut loc în total, dintre care cinci doar la Paris, unde au protestat peste 18 mii de oameni.

Mişcarea ajunsă la 8-a săpătmână este însă în scădere, iar tot mai puţin oameni ies în stradă. Sondajele arată că paşaportul sanitar este aprobat de aproape 70% de francezi în condiţiile în care peste 61% au fost vaccinaţi cu ambele doze. Folosirea permisului sanitar ar putea fi extinsă şi după 15 noiembrie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

 „Ăsta e al ei că e mai mic, ăla mai mare e al maimuţoiului. Le arăt eu bătaie de joc”

1

Un bărbat din Cluj s-a filmat într-un live pe Facebook, în timp ce oferea 10.000 de lei, pentru a fi dus în Germania să-şi omoare fosta iubită, dar şi pe noul său iubit. În imagini, bărbatul de 57 de ani apare alături de două cuţite, unul pentru femeie şi celălalt pentru bărbatul de origine germană.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă