Vine VAR-ul, dar nu în Liga 1. FRF continuă războiul cu LPF: "Au salarii prea mari. Audit făcut de o firmă de garsonieră"

1 lună in urmă 1

UEL: Arsenal - Benfica, joi, 19:45, Digi Sport 1

UEL: Milan - Steaua Roșie Belgrad, joi, 22:00, Digi Sport 1

În schimb, președintele FRF spune că va exista totuși VAR în România, dar nu în Liga 1.

Răzvan Burleanu: "LPF trebuie să facă reduceri la nivelul salariilor"

"Vrem să le forțăm mâna celor de la LPF să facă niște reduceri la nivelul salariilor plătite sau să pălăvrăgească mai puțin și să muncească mai mult și să atragă resurse mai multe din piața privată pentru creșterea produsului Ligii 1.

Dacă LPF vrea ca FRF să cofinanțeze acest proiect cu implementarea VAR-ului, trebuie să-și rezolve niște probleme: 1. lipsa transparenței financiare. Auditul acestei organizații, numite LPF, este făcut de o firmă de garsonieră, iar acest lucru se întâmplă de 7 ani.

Nu vedem o companie din top 4 sau top 5 la nivel internațional, așa cum lucrează FRF. Astfel, LPF este singura organizație opacă, din acest punct de vedere, din sportul românesc. Inclusiv cluburile din Liga 1 își publică date financiare în fiecare an.

2. Nepublicarea statutului LPF naște suspiciuni. Adică cine poate să candideze, sau cum se iau anumite decizii. 3. Apoi conflictul de interese, pentru că reprezentanți LPF se regăsesc sub contract cu cluburi de Liga 1, inclusiv observatori de joc și acționând în detrimentul altor cluburi, antrenori sau jucători.

A patra chestiune este lupta împotriva dopingului, iar LPF trebuie să-și asume financiar susținerea acesteia. Ca noi să cofinanțăm implementarea VAR, LPF trebuie să respecte aceste chestiuni de bună guvernare. Altfel, implementarea VAR va continua doar la nivelul Cupei României", a spus Răzvan Burleanu, cu referire la faptul că FRF este forul care se ocupă de organizarea Cupei României.

Răzvan Burleanu a explicat AICI care sunt cheltuielile FRF cu arbitrii.

Etichete: frf , lfp , razvan burleanu , var
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă