Vîlceanu confirmă că au existat discuții cu PSD despre modificarea PNRR, dar spune că PNL nu susține revizuirea planului: „E greu să schimbi ceva în PNRR. Rămâne de văzut dacă e posibil şi asta”

2 săptămâni in urmă 22

Ministrul interimar al Finanțelor și secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a confirmat că a existat o discuție despre modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în cadrul negocierilor cu PSD, la propunerea social-democraților, dar a precizat că PNL nu susține revizuirea planului.

Vîlceanu a declarat că „e greu să schimbi ceva în PNNR”, totuși, „rămâne de văzut dacă e posibil și asta”.

El a participat, joi, la evenimentul care a marcat finalizarea lucrărilor de reabilitare a aeroportului Băneasa, în calitate de ministru interimar al Transporturilor.

Dan Vîlceanu a fost întrebat de jurnalişti dacă este posibil să se modifice PNRR, aşa cum au vehiculat reprezentanţii PSD.

„Mi-e greu să cred că putem intra în PNRR, pentru că a fost deja aprobat. A existat această discuţie, nu vă ascund, dar nu s-a pus problema de partea de reforme, ci strict dacă există posibilitatea de realocare a unor sume de la un capitol la altul. Rămâne de văzut dacă e posibil şi asta”, susţine ministrul interimar.

Întrebat dacă PNL susţine schimbarea acestui plan, el a răspuns: „Nu, nu. E greu să schimbi ceva în PNRR. Dar, v-am spus, nu s-a pus problema în nicio discuţie despre modificarea părţii de reforme. Reformele sunt acele 64 de reforme, rămân aceleaşi reforme, nu se schimbă nimic. În zona de proiecte, acolo au existat propuneri, a existat această discuţie dacă este posibil”.

Jurnaliştii i-au atras atenţia că, dacă se modifică ceva în această zonă, va fi afectată şi partea de reforme.

„Mă rog, mai mult sau mai puţin. Dar v-am spus, din punctul nostru de vedere nu e nevoie să fie modificări”, a continuat el.

Potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat recent, că reprezentanţii partidului vor merge la Comisia Europeană pentru a negocia anumite capitole din PNRR.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă