Vîlcea: Proiect de citit povești inițiat de Inspectoratul Școlar pentru a atrage preșcolarii către lectură

1 săptămână in urmă 11

Preşcolarii din tot judeţul au şansa să se pregătească pentru anii de şcoală în cadrul unui proiect educaţional iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, prin Compartimentul de educaţiei timpurie, cu scopul de a le dezvolta abilităţile de comunicare şi limbajul prin lectură.

Proiectul este intitulat „Vocea Cărţilor – Seara de lectură” şi, potrivit IŞJ Vâlcea, presupune organizarea de întâlniri cu preşcolarii şi familiile lor în cadrul cărora vor fi citite poveşti de către educatoare sau de către părinţii şi bunicii care doresc să se implice în acest demers al cadrelor didactice vâlcene de a-i ajuta pe cei mici să descopere lumea cărţilor.

„Scopul este stimularea interesului pentru lectură în perioada preşcolarităţii, în vederea dezvoltării limbajului şi a comunicării, a îmbogăţirii vocabularului, în dezvoltarea imaginaţiei şi a creativităţii verbale. Rezultatele aşteptate vizează apropierea preşcolarilor de lumea cărţilor, formarea unei rutine de citit, exersarea lecturii de plăcere ca o condiţie prealabilă pentru învăţarea formală a citirii, înţelegerea de către familiile preşcolarilor că lectura este cea mai adecvată activitate pentru evoluţia ulterioară a preşcolarilor, întărirea relaţiilor afective între preşcolari, familiile acestora şi cadrele didactice. Sunt propuse poveşti în lectura educatoarei şi ale partenerilor de proiect (părinţi, bunici, fraţi etc.)”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, conform Agerpres.

Proiectul se adresează şi copiilor care frecventează sporadic grădiniţa, pentru ei fiind propuse activităţi de lectură la distanţă ce vor fi organizate prin intermediul tehnologiei moderne şi care vor fi planificate împreună cu membrii familiilor lor.

Sursa: Facebook / Ministerul francez al Educatiei

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă