Viktor Orban: Ungaria îşi va menţine frontierele închise şi va face obligatorie purtarea măştilor în cinematografe, teatre şi instituţii sociale pentru a ţine sub control propagarea coronavirusului

2 months ago 28

Al doilea val al pandemiei de Covid-19  în Ungaria este așteptat să atingă vârful în decembrie-ianuarie, motiv pentru care premierul Viktor Orban a anunțat că țara sa își va menține măsurile de siguranță impuse, inclusiv frontierele închise.

Guvernul ungar a impus un plafon la preţul testelor pentru COVID-19 la 19.500 forinţi (64,36 dolari) fiecare, mai anunță Reuters, conform Agerpres.

„Am pregătit sistemul nostru de sănătate. Necesarul de echipamente, de paturi de spital, ventilatoare şi de personal pentru operarea acestora sunt gata”, a spus Orban într-o înregistrare video pe Facebook.

„Puteţi fi siguri, dacă contractaţi această boală, vă veţi vindeca”, a mai adăugat Orban, al cărui guvern încearcă să menţină restricţii minime pentru a preveni un prejudiciu suplimentar pentru economie.

Ungaria şi-a închis frontierele la începutul lunii pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2, exceptând ulterior turiştii venind din trei state vecine, ceea ce a suscitat critici din partea Comisiei Europene.

Şcolile vor rămâne deschise, în timp ce restaurantele şi barurile vor fi autorizate să funcţioneze până la ora locală 23:00 (21:00 GMT), a declarat Orban, în timp ce guvernul de la Budapesta încearcă să evite o nouă intrare în izolare precum cea care care a condus la o recesiune economică de 13,6% în al doilea trimestru.

După o creştere a numărului de cazuri noi în ultimele săptămâni, Ungaria a raportat miercuri 581 de noi cazuri de SARS-CoV-2, ceea ce ridică totalul de infecţii la 14.460, cu 654 de decese.

Premierul Orban a declarat că purtarea măştii va fi obligatorie în cinematografe, teatre, instituţii sociale, precum şi în transportul public şi în magazine.

„Am dat ordin poliţiei să controleze strict şi să aplice aceste reglementări, iar dacă este necesar să-i penalizeze pe cei care le încalcă”, a mai spus premierul ungar.

Sursa Foto: Facebook/ Viktor Orban

Read Entire Article
Powered By Seo Tools