Viktor Orban, într-un interviu acordat Fox News: Ungaria este tratată ca „o oaie neagră” a Europei / Premierul ungar susține că Joe Biden a jignit poporul maghiar când a spus că Ungaria face parte din „regimurile totalitare”

2 luni in urmă 30

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri în cadrul unui interviu acordat Fox News, că schimbările politice din Statele Unite și Israel au însemnat pierderea unor aliați conservatori și constată că Ungaria este tratată „oaia neagră” a Uniunii Europene pentru că se opune unei societăți de tip „post creștin și post-național”, relatează Agerpres.

De asemenea, Orban consideră o insultă la adresa poporului ungar includerea Ungariei de către preşedintele american Joe Biden în rândul „regimurilor totalitare”.

Prin respingerea migraţiei, Ungaria s-a împotrivit majorităţii statelor Uniunii Europene, care ”au decis să deschidă un nou capitol în istoria lor, pe care ele îl numesc noua societate”, un nou regim ”post-creştin şi post-naţional” bazat pe existenţa mai multor comunităţi, a remarcat Viktor Orban în interviul acordat jurnalistului Tucker Carlson, gazdă de talk-show-uri politice la televiziunea americană conservatoare Fox News, transmite vineri agenţia MTI.

„Nu avem cum să ştim dacă rezultatul acestuia va fi bun sau rău, dar cred că este foarte riscant (…) Fiecare naţiune are dreptul să-şi asume riscul sau să-l respingă. Noi, ungurii, am decis să nu riscăm”. Orban susține că decizia a fost cauza „atacurilor dure” ale UE împotriva Ungariei, iar „de aceea reputaţia mea (în UE) este foarte rea (…) Sunt tratat ca oaia neagră a UE”.

Cu privire la afirmația lui Joe Biden din octombrie 2020, în care preşedintele SUA a calificat Ungaria (şi Polonia) drept „regimuri totalitare”, Viktor Orban o consideră o „insultă personală la adresa poporului ungar (…), dar, cum el este preşedintele Statelor Unite, noi trebuie să fim decenţi, respectuoşi şi să spunem clar că ceea ce face el este jignitor”.

Însă, premierul maghiar a precizat că relațiile bilaterale dintre Ungaria și SUA sunt „în esență foarte bune”, în special în domeniul apărării, economie și pe plan comercial. „Aşadar, totul este bine, cu excepţia politicii, atunci când liberalii sunt la guvernare la Washington”, a adăugat Orban.

Viktor Orban a mai susținut că statele din Europa Centrală „construiesc o societate de foarte mare succes (…), dar fundamentele ei sunt foarte diferite de ceea ce ar fi dorit multe ţări occidentale”, iar liberalii din Occident ‘”nu pot accepta ca în interiorul civilizaţiei occidentale să existe o alternativă naţional-conservatoare care este mai reuşită în viaţa de zi cu zi decât viziunea liberală asupra lumii”, rezultând atacurile lor la adresa acestor state.

Prim-ministrul Ungariei a menționat că în urma schimbărilor politice recente din Statele Unite și Israel a pierdut „doi susținători majori ai conservatorismului creștin ungar”.

„Adversarii (lui Donald Trump şi Benjamin Netanyahu n.red) au venit la putere, ceea ce este o circumstanţă complet nouă pentru Ungaria”, a adăugat Orban.

Referitor la presupusele interferențe în alegerile parlamentare ce vor fi organizate primăvara anului viitor, Viktor Orban a afirmat că este pregătit pentru o astfel de situație. „Desigur, stânga internaţională va face totul pentru a schimba guvernul în Ungaria. Suntem pregătiţi pentru asta”, a mai spus prim-ministrul ungar.

Sursa foto: Facebook/ Orban Viktor

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă