VIDEO | Vulcanul Etna: A doua erupție spectaculoasă în 48 de ore

1 lună in urmă 1

Vulcanul Etna, situat pe insula Sicilia din sudul Italiei, a erupt din nou în noaptea de miercuri spre joi, scrie BBC.Situat în sudul Italiei, în Sicila, Etna este considerat unul dintre cei mai activi vulcani din lume.

Muntele Etna, unul dintre cei mai activi vulcani din lume, a erupt de două ori în mai puțin de 48 de ore.

Celebrul vulcan sicilian a expulzat jeturi de lavă până la înălţimi de 700 de metri la puţin timp după miezul nopţii (23:00 GMT), a precizat joi Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), potrivit BBC.

Spectacular footage shows Mount Etna spewing lava and ash into the night sky.

Nearby residents said the eruption was unusual in that large chunks of volcanic stones carpeted the surrounding area.

Watch more videos from Sky News: https://t.co/8pUWzRaDxs pic.twitter.com/qwZBxS8PYZ

— Sky News (@SkyNews) February 18, 2021

O coloană groasă de fum, gaze şi cenuşă vulcanică s-a ridicat deasupra craterului până la o altitudine de câţiva kilometri, potrivit Volcanodiscovery.

După aproximativ două ore, erupţia s-a oprit. Experţi de la INGV au prelevat mostre din apropierea vulcanului Etna.

Etnas spectacular new eruption | https://t.co/jIoh0EMAyi via @AJEnglish | #Etna #volcano #Italy pic.twitter.com/l1T6w7g48v

— sorin furcoi (@furcoisorin) February 17, 2021

De asemenea, vulcanul Etna a avut, pe 16 februarie, cea mai mare erupție din ultimii ani. Valuri de lavă și coloane de cenușă s-au ridicat la zeci de metri în aer. O porțiune de dimensiuni mici a conului vulcanului s-a prăbușit, iar o cantitate de resturi și de lavă a ajuns în Valle del Bove.

Muntele Etna se ridică la o altitudine de 3.300 de metri deasupra nivelului mării, în estul Siciliei, Italia, şi este cel mai mare vulcan activ din Europa, cu o activitate cunoscută de cel puţin 2.700 de ani, 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă