VIDEO Vaporul eșuat în Canalul Suez a fost deblocat luni dimineața

3 săptămâni in urmă 2

Vaporul eșuat în Canalul Suez timp de o săptămână a fost deblocat luni dimineață, transmite BBC.

BREAKING : EVER GIVEN ship has been UNSTUCK & Moving into #Suez Canal after 6 Days!!

Egyptian crew managed to float it moments ago. It’s 5:42 am there: pic.twitter.com/GoMlYjQerL

— Joyce Karam (@Joyce_Karam) March 29, 2021

Nava ”Ever Given”, cu o lungime de 400 de metri, a eşuat pe diagonala canalului, din cauza vântului puternic însoţit de o furtună de nisip care a redus vizibilitatea, blocând ambele sensuri de navigaţie.

Citește și VIDEO Cel mai mare blocaj maritim în canalul Suez, după ce o navă a eșuat / 156 de nave de mare tonaj aşteaptă pe unul dintre sensurile de navigaţie, iar operațiunea de deblocare ar putea dura câteva săptămâni

Blocarea Canalului Suez a produs comerţului mondial pagube de 400 de milioane de dolari pe oră.

În jur de 12% din comerţul mondial se desfăşoară în prezent prin Canalul Suez, o rută maritimă care conectează Europa de Asia.

Citește și Blocajul din Canalul Suez, pagube de 400 de milioane de dolari pe oră în comerţul mondial/ Situația poate provoca o criză a cafelei, a hârtiei igienice și a altor produse de bază

Peste 200 de nave au fost blocate la cele două capete ale Canalului Suez, cea mai importantă cale maritimă de acest fel din lume.

Reamintim că zece vapoare din România, încărcate cu cel puțin 130.000 de animale vii, au fost blocate şi ele, în drumul către ţări din Orientul Mijlociu.

#SuezCanal: EverGiven ship is floating again. pic.twitter.com/1dWbWzCOxK

— Ahmer Khan (@ahmermkhan) March 29, 2021

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă