VIDEO UPDATE Alexei Navalnii a aterizat la Moscova, pe alt aeroport decat era prevazut. Politia rusa i-a arestat pe mai multi dintre sustinatorii adversarului lui Putin

1 lună in urmă 23

Politia rusa a arestat duminica mai multi sustinatori ai opozantului Alexei Navalnii, inainte de aterizarea acestuia la Moscova, relateaza AFP. Navalnii a aterizat pe alt aeroport decat era prevazut.

UPDATE 19:30:

In timpul zborului, pilotul a anuntat ca nu poate ateriza pe aeroportul Vnukovo din motive tehnice: o alta aeronava avand o defectiune si este blocata pe pista de la Vnukovo care era alocata pentru avionul lor. Toti pasagerii au inceput sa rada, la fel si comandantul aeronavei, a transmis un corespondent al site-ului de stiri Current Time, aflat la bordul avionului care il transporta pe Aleksei Navalnii, citat de Digi24.ro.

Stire initiala:

Navalnii a decolat dupa-amiaza din Berlin, pentru a reveni in Rusia, desi autoritatile din tara sa au avertizat ca ar putea fi arestat la sosire.

Unul din colaboratorii celui mai cunoscut dizident rus a numit sapte colaboratori ai acestuia care au fost retinuti de fortele de ordine.

Crowd at Vnukovo airport waiting for Navalny to arrive from Berlin. Many think he's likely to get detained to before he gets here but are coming out to show support. pic.twitter.com/Oafvy0SvLr

- Andrew Roth (@Andrew__Roth) January 17, 2021

Navalnii se afla in Germania din august. El a fost internat la Berlin pentru a fi tratat dupa ce a fost otravit cu agent neurotoxic Noviciok.

Miercuri, dupa ce opozantul si-a anuntat intentia de a se intoarce in Rusia, autoritatile penitenciare din Moscova au facut cunoscut ca vor face toate demersurile pentru a-l aresta sub acuzatia de incalcare a conditiilor de eliberare in urma unei condamnari cu suspendare intr-un dosar din 2014.


Navalny boards his flight to Moscow. As one supporter outside put it: "balls of steel". pic.twitter.com/HfBWAfzsKH

- Loveday Morris (@LovedayM) January 17, 2021

Avionul companiei ruse Pobeda la bordul caruia se afla Navalnii urmeaza sa aterizeze pe aeroportul Vnukovo din Moscova la ora locala 19.20 (16.20 GMT).

Joi, serviciul penitenciar din Moscova a anuntat ca va face totul pentru a-l aresta imediat ce va ajunge in Rusia, acuzandu-l ca nu a respectat conditiile unei eliberari conditionate dupa o condamnare la inchisoare cu suspendare pentru delapidare, intr-un caz din 2014 despre care Navalnii spune ca a fost fabricat.

Aleksei Navalnii a fost transferat in august 2020 in Germania, la spitalul Charite din Berlin, dupa ce i se facuse rau la bordul unui avion care il aducea din Siberia la Moscova. El a fost externat la 23 septembrie, dupa ce, conform spitalului, starea sa "s-a imbunatatit suficient".

Germania, sprijinita de aliatii sai, a afirmat ca opozantul presedintelui rus a fost victima unei otraviri cu un agent neurotoxic din familia Noviciok.

Navalnii a dat vina pentru otravire pe FSB, serviciul secret al Rusiei, la ordinele lui Putin. Liderul rus a respins acuzatiile. Oficiali rusi au refuzat intr-o prima faza sa accepte si ca Navalnii a fost otravit.

Citeste si:

Opozantul rus Alexei Navalnii urmeaza sa revina duminica la Moscova, in ciuda amenintarii ca va fi arestat


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă