VIDEO Uniunea Europeană reacționează după arestările masive din Rusia: Utilizare disproporționată a forței

3 săptămâni in urmă 25

Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, deplânge arestările masive din timpul protestelor pro-Navalnîi de duminică din Rusia. Borrell a scris pe Twitter că poliția a utilizat forța disproporţionat împotriva protestatarilor şi jurnaliştilor, relatează Agerpres, conform AFP.

Şi secretarul de stat american Antony Blinken a condamnat duminică pe Twitter represiunea Moscovei împotriva protestatarilor anti-guvernamentali. Mesajul a atras reacţia Ministerului rus de Externe care a acuzat Statele Unite de „ingerinţă flagrantă” în afacerile sale interne.

Poliţia rusă a arestat duminică mai mult de 4.500 de persoane şi a blocat centrul mai multor oraşe, inclusiv Moscova, în timpul unor noi demonstraţii în toată ţara pentru eliberarea opozantului Alexei Navalnîi, informează agenţiile internaţionale de presă. Autorităţile ruse spun că aceste proteste nu au fost autorizate.

Potrivit organizaţiei OVD-Info, specializată în monitorizarea demonstraţiilor, cel puţin 4.407 persoane au fost arestate în 85 de oraşe, dar în principal la Moscova (1.357) şi Sankt-Petersburg (950). Printre cei arestaţi se numără şi soţia lui Navalnîi, Iulia, care venise să ia parte la demonstraţie în capitală.

Potrivit Uniunii Jurnaliştilor din Rusia, cel puţin 60 de reprezentanţi ai presei au fost arestaţi.

Alexei Navalnîi a fost arestat pe 17 ianuarie după ce s-a întors în Moscova din Germania unde a fost tratat după o presupusă otrăvire pentru care îl acuză pe Vladimir Putin şi serviciile de securitate ruse. El face obiectul mai multor proceduri judiciare, pe care le consideră motivate politic.

Sursa Foto: captura

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă