VIDEO Un zimbru a fost filmat tavalindu-se prin praf in rezervatia din Neamt. "Singura explicatie este ca se joaca si se relaxeaza"

2 luni in urmă 1

Imagini induiosatoare au fost publicate pe pagina de Facebook a Parcului Natural Vanatori Neamt.

Potrivit administratorilor paginii, "un zimbru tanar se joaca si se bucura de o tavaleala prin praf in Parcul Natural Vanatori Neamt. Cum iarna nu sunt paraziti, singura explicatie este faptul ca se joaca si se relaxeaza. Va invitam sa urmariti aceste imagini splendide filmate de colegul nostru Lica Balmoj in timpul monitorizarii exemplarelor de zimbri din parc", se arata in descrierea filmului postat pe Facebook.

Administratorii mai scriu urmatoarele:

"Silvicultorii romani au reintrodus zimbrul in Romania in anul 1958, dupa ce aceasta specie disparuse timp de doua secole din fauna tarii. Au fost create in timp mai multe nuclee, unul din ele la Parcul Natural Vanatori Neamt.

Specialistii Romsilva fac anual o selectie riguroasa a exemplarelor care vor fi eliberate in natura si, dupa o perioada de acomodare, exemplarele de zimbru sunt eliberate in padurile parcului. Numarul zimbrilor in libertate a ajuns la peste 50 de exemplare, peste 20 dintre acestia fiind nascuti in libertate, iar arealul lor a depasit 40.000 de hectare.

Romsilva - Parcul Natural Vanatori Neamt, unul dintre cele 22 de parcuri nationale si natural administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, este situat in nordul judetului Neamt. Se intinde pe o suprafata de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare paduri, pe versantul estic al Muntilor Stanisoarei si Subcarpatii Neamtului, acoperind bazinul Ozanei si al Cracaului.

VIDEO Mai multi zimbri au facut zid in jurul unui pui abia nascut, pentru a-l proteja

Parcul natural, inclus in prestigiosul "Top 100 de destinatii sustenabile", este singurul loc din Europa in care exista concomitent zimbri in libertate, semilibertate si in captivitate.

VIDEO Imagini impresionante cu doi zimbri care se lupta in Parcul Natural Vanatori Neamt

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza trei nuclee de zimbri, la Bucsani, Hateg si Vanatori-Neamt, cu un efectiv total de peste 100 de exemplare.

Mai puteti citi:

Adolescenta de 14 ani violata in grup intr-o cladire in constructie din Bucuresti, dupa ce a fost ademenita pe WhatsApp. Opt barbati au fost arestati preventiv pentru abuzul infioratorCum a ajuns AUR, partidul conspirationisto-xenofob si anti-european, o amenintare mai mare decat PSD-ul lui Liviu DragneaAverea "animalul politic" care a angajat o chelnerita sa lupte cu inundatiile. Este si sef de lucrari la Universitatea TehnicaVIDEO Ministrul Economiei, despre "situatia Mexic": "Agentiile de turism ar trebui sa dea banii inapoi romanilor"Studiu: Riscul de infectare prin atingerea suprafetelor contaminate este redus. Care este riscul de transmitere prin atingerea butoanelor, a tastelor sau a manerelor?De unde vine numele clanului Camataru. Faptele odioase comise si metodele de recuperare i-au facut celebri pe cei doi frati
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă