VIDEO | Un pub din Anglia se va închide după mai bine de 450 de ani, din cauza pandemiei de COVID-19

1 lună in urmă 2

Deschis în anul 1566, un pub istoric din centrul Oxfordului, care a servit studenți, oameni de știință și scriitori, se va închide la sfârșitul acestei luni, informează Reuters, citată de Agerpres.

„The Lamb and Flag”, care a fost frecventat de autorul „Lord of the Rings”, J.R.R. Tolkien, şi de prietenul său C.S. Lewis, care a scris „The Chronicles of Narnia”, a suferit pierderi dezastruoase din cauza pandemiei de coronavirus.

Inaugurat în urmă cu 455 de ani, localul a fost mutat în actuala locație de pe St Giles, o arteră din centrul orașului Oxford, în 1613. El este deținut de St John’s College, unul dintre cele 45 de colegii care formează Universitatea Oxford.

„The Lamb and Flag, ca multe alte afaceri din industria ospitalității, a fost puternic afectat de pandemie”, a afirmat, într-un comunicat, Steve Elston, trezorier adjunct al St. John’s. Acesta a anunțat că pub-ul se va închide pe 31 ianuarie.

„Cifrele de afaceri din ultimele 12 luni au arătat că pub-ul nu este în prezent viabil din punct de vedere financiar”, a mai spus acesta.

Denumit după simboluri asociate în mod tradițional cu Sf. Ioan Botezătorul, „The Lamb and Flag” (Mielul şi Steagul) ar fi fost frecventat de marele scriitor Thomas Hardy, care și-a plasat parțial acțiunea romanului său „Jude the Obscure” într-un Oxford fictiv numit Christminster.

Din 1997, St John’s College a folosit profiturile generate de bar pentru a finanţa burse pentru studenţi.

Instituția a anunțat că persoanele care primesc burse nu vor fi afectate de închiderea pub-ului. St John’s College va finanța în mod direct viitoarele burse.

Lamb & Flag 01Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Foto: Profimedia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă