VIDEO Un incendiu violent a cuprins clădirea parlamentului Africii de Sud / Un bărbat de 51 de ani a fost reținut, suspectat că a provocat incendiul intenționat

2 săptămâni in urmă 41

Un violent incendiu continua să devasteze duminică seara clădirea parlamentului Africii de Sud, din oraşul Cape Town, iar poliţia, care privilegiază pista unei mâini criminale, a arestat un bărbat de 51 de ani ce va fi adus în faţa justiţiei, transmite AFP.

Un bărbat a fost arestat în interiorul parlamentului, el este încă interogat în cadrul unei anchete penale. El va compărea în faţa justiţiei marţi’, a declarat pentru AFP Thandi Mbambo, purtător de cuvânt al unităţii de elită a poliţiei sud-africane, Hawks.

Nu au fost raportate victime, însă incinta Adunării Naţionale din aripa cea mai recentă a edificiului a fost complet distrusă.

‘Sala unde se reuneau membrii a ars în întregime’, a declarat purtătorul de cuvânt al legislativului, Moloto Mothapo, menţionând că, potrivit primelor constatări, ‘focul s-a declanşat în două focare în două părţi distincte ale parlamentului’.

‘S-ar părea că sistemul de stingere automată nu a funcţionat aşa cum trebuia’, a declarat presei preşedintele Cyril Ramaphosa, deplasat la faţa locului. ‘Activitatea parlamentului va continua’, a adăugat preşedintele, care urma să pronunţe în această incintă un discurs către naţiune în februarie.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 05.00 (03.00 GMT) în aripa cea mai veche a edificiului, terminată în 1884, cu săli placate cu lemn preţios şi unde se întruneau înainte parlamentarii. În această parte istorică, acoperişul s-a prăbuşit, ‘nu a rămas nimic din el’, a constatat responsabilul serviciilor de securitate şi de urgenţă al municipalităţii, Jean-Pierre Smith.

Amploarea totală a pagubelor provocate clădirii, ce adăposteşte o colecţie valoroasă de cărţi şi de artă, nu este cunoscută deocamdată, relatează Agerpres.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă