VIDEO. Un bărbat care pescuise ilegal sturioni i-a aruncat pe geamul mașinii la vederea polițiștilor

1 lună in urmă 93

Cinci sturioni au fost eliberați în mediul natural, după ce polițiștii de frontieră au depistat în localitatea Grindu, din județul Tulcea, un bărbat care transporta cu mașina peștele braconat. Oprit pentru control, bărbatul a aruncat pe geamul mașinii coșul în care se aflau sturionii.

În urma verificărilor, în portbagajul mașinii au mai fost descoperite alte 16 kilograme de pește din diferite specii, care erau transportate ilegal. 

"În data 07.09.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea au procedat la verificarea unui autovehicul care se deplasa pe digul de protecție spre localitatea Grindu. În momentul în care au observat semnalul de oprire efectuat de poliţiştii de frontieră, unul din pasagerii autovehiculului a aruncat pe fereastră o sacoşă din cauciuc", au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă, prin intermediul unui comunicat de presă. 

16 kilograme de pește diferite specii, inclusiv sturion, au fost capurate ilegal. Foto: Poliția de Frontieră

În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit că în coşul din plastic se aflau mai multe pungi ce conţineau cinci exemplare de sturion, specia cegă. De asemenea, în portbagajul autovehiculului se mai aflau 16 kg de pește diferite specii, transportate fără documente.

"Exemplarele de sturion au fost eliberate în mediul narural acvatic, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deținerea si transportul sturionilor” și “deținerea si transportul de pește, fară documente legale", a mai transmis sursa citată. 

Bărbatul este cercetat acum pentru deținere și transport de pește fără documente legale. Pescuitul sturionilor din apele României este interzis.

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă