VIDEO | Ultimele aplauze pentru Petrică Mîţu Stoian. Artistul a fost înmormântat astăzi

3 săptămâni in urmă 18

MIERCURI, 10 NOIEMBRIE 2021, 16:53

SURSĂ: Realitatea PLUS AUTOR: Mihaela Ivancica

Peste o mie de oameni l-au condus pe ultimul drum pe interpretul de muzică populară, Petrică Mîțu Stoian. Au fost momente emoționante în fața Teatrului Național din Craiova, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul artistului. O orchestră a ținut și un spectacol în memoria lui Petrică Mîțu Stoian.

Artiști din toață țara au venit la înmormântarea lui Petrică Mîțu Stoian.

„O pierdere imensă, ne pare foarte rău. Regretăm…”, „Era așa de vesel și atătea glume ne-a putut spune... Și am dansat cu el, a fost extraordinar, nu ne-am fi gândit în vecii vecilor”, au precizat câțiva artiști.

„Îl voi purta vie memoria răscolind amintirile și văzând ce lucruri frumoase am făcut împreună”,a mărturisit Constantin Enceanu.

Chiar în ziua înmormântării, sora și impresarul artistului au fost chemați la audieri.

„A trebuit să spun tot ce știu despre starea de sănătate a lui Petrică din ultimii 16 ani. Era foarte încântat de clinică. Este mort și el nu trebuia să se ducă acolo. M-am luptat cu el să îl convingem să nu se ducă. A fost imposibil”, a explicat Doru Gușman, impresarul lui Petrică Mîţu Stoian.

„S-a întamplat acolo, la clinică. Acolo s-a întâmplat totul, nu trebuia să îl bage acolo, el era cardiac”, a precizat Maria Tărchilă, sora artistului.

Primele rezultate ale necropsiei arată că Petrică Mîțu Stoian ar fi murit în urma unei barotraume, suferite la clinica privată unde era tratat post COVID. Procurorii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal de ucidere din culpă. Și medicii care l-au tratat vor fi audiați. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă