VIDEO | Turiștii străini prinși fără mască în Bali sunt pedepsiți pe loc: puși să facă flotări și genuflexiuni, pe stradă

1 lună in urmă 1

Străinii care au încălcat protocoalele de sănătate legate de coronavirus, în Bali, au fost forțați să facă flotări sau genuflexiuni, imaginile pedepsei neobișnuite devenind virale pe reșelele sociale, scrie ABC Australia.

Zeci de imagini au circulat în social media săptămâna trecută, iar titlurile din mai multe ziare locale includeau expresia „bule obraznic”, cu referire la cei prinși că nu purtau măștile corespunzător, sau nu purtau deloc. Bule este un cuvânt indonezian pentru străini, în special caucazieni, iar locurile în care aceștia circulă de obicei au devenit un punct central de control pentru autorități. Cei mai mulți în zona Badung, unde se află popularele plaje Kuta și Seminyak.

Aici, autoritățile locale au înregistrat cel mai mare număr de încălcări ale protocolului de sănătate, 8.864 de infracțiuni care au avut loc până acum.

 puși să facă flotări și genuflexiuni, pe stradăCine n-a avut bani de amendă, a făcut flotări. Foto: Profimedia Images

„Majoritatea nu purtau măștile, nu le purtau corect și unele companii nu aplicau protocoale de sănătate”, a declarat pentru ABC șeful Agenției de Ordine Publică din regiunea Badung, I Gusti Agung Kerta Suryanegara.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Tourists in Bali are punished with push-ups for not wearing masks. <a href=”https://t.co/0ykb1lKjYf”>pic.twitter.com/0ykb1lKjYf</a></p>&mdash; Kgoshi Ya Lebowa (@Marcellomj) <a href=”https://twitter.com/Marcellomj/status/1351796075913474048?ref_src=twsrc%5Etfw”>January 20, 2021</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

În timp ce mulți dintre ei erau balinezi locali, Suryanegara a spus că 80% dintre persoanele care au fost amendate pentru încălcarea reglementărilor COVID-19 sunt străini, în mare parte din Europa.

Unii străini au fost găsiți plimbându-se pe plajă, intrând în restaurante și mergând cu motocicla, fără măști.

Kerta Suryanegara  puși să facă flotări și genuflexiuni, pe stradăDouă tinere au fost obligate să facă genuflexiuni. Foto: SATPOL PP

Dl Suryanegara a declarat că străinii care au fost prinși par să subestimeze puterea reguilor de sănătate din Bali, iar cei care au fost amendați au fost „obraznici”.

 puși să facă flotări și genuflexiuni, pe stradăDupă flotări, ci pedepsiți au fost obligați și să salute militărește. Foto: Instagram / Adrian.Suwanto

Cei care au comis greșeli minore, cum ar fi coborârea pe bărbie a măștii, au fost rugați să facă flotări, genuflexiuni, sau să măture strada.

„Nu i-am amendat pe cei care și-au recunoscut greșelile, nu am amendat oamenii în mod aleatoriu, deoarece nu purtau măști”, a spus Suryanegara.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Foreigners caught not wearing face masks on Indonesia&#39;s Bali are made to do push-ups in sweltering tropical heat <a href=”https://t.co/0bjoY4d3LM”>pic.twitter.com/0bjoY4d3LM</a></p>&mdash; TRT World (@trtworld) <a href=”https://twitter.com/trtworld/status/1352398570691956739?ref_src=twsrc%5Etfw”>January 21, 2021</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

În septembrie, Bali a început să amendeze locuitorii prinși fără mască pe față cu suma de 100.000 rupii (9 dolari). Autoritățile au strâns 15,3 milioane de rupii (1.400 de dolari) doar din amenzile din Badung.

 puși să facă flotări și genuflexiuni, pe stradăTuriștii străini nu au scăpat de pedepse. Foto: Instagram / Adrian.Suwanto

Potrivit grupului de lucru național COVID-19, rata de conformitate pentru purtarea măștilor în Bali este de 96,5%, în timp ce menținerea distanței fizice este de 92%. Acest lucru face ca respectarea protocoalelelor COVID-19 să fie cea mai bună din Indonezia.

De la începutul pandemiei, peste 850.000 de persoane din Indonezia au fost infectate și au existat peste 20.000 de cazuri în Bali.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă