VIDEO | Sute de oameni la coadă la Taxe și Impozite, în Sectorul 6, supărați că locul de parcare s-a scumpit de 8 ori

2 săptămâni in urmă 11

Prima zi lucrătorare din 2022 a adus bucureștenii din Sectorul 6 în fața sediilor Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale, unde s-au format cozi de sute de oameni. Toți erau nemulțumiți pentru că taxa pentru un loc de parcare de reședință s-a scumpit de aproape 8 ori, ajungând de la 66 de lei în 2021, la 500 de lei în acest an.

În fața sediul DGITL Sector 6 de la Piața Moghioroș, coada avea zeci de metri, întinsă pe aleile din preajma locației. Oamenii așteptau să plătească impozitele la case și mașini, dar mai ales locurile de parcare de reședință, ca să nu le piardă.

Cetățenii Sectorului 6 care plătesc până la finalul lunii martie, beneficiază de o reducere cu 10% a impozitului pe locuințe.

Pe pagina de Facebook a instituției, DGITL Sectorul 6 a postat în ultima zi din 2021 un anunț în care spune că jumătate dintre locuitorii plătitori de taxe ai sectorului le vor achita în sistem online: „În 2021, peste 100.000 de locuitori din Sectorul 6 au ales să-și plătească taxele online!?

[ ] În anul 2022, unul din doi plătitori de impozite și taxe locale vor folosi Ghiseul.ro! Iți urăm să fii unul dintre ei!?”

taxe-1Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Oamenii așezați luni de dimineață la coada din Piața Moghioroș spun că nu li se pare firesc să se mărească locul de parcare de aproape 8 ori. Decizia fusese luată de Consiliul Local al Municipiului București încă din primăvara anului 2021. „Ne-au încălecat!”, au spus unii dintre cei veniți să plătească din prima zi taxele.

Și impozitul pentru case și mașini s-a mărit, dar numai cu câțiva lei, spun oamenii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă