VIDEO spectaculos | Doi vulcani au erupt în Indonezia, pe insule diferite. Coloanele de cenușă au urcat până la 5.000 de metri

2 luni in urmă 2


Imagini spectaculoase au fost surprinse în Indonezia, unde doi vulcani de pe insule separate din Indonezia au erupt marţi, trimiţând în atmosferă coloane uriașe de cenuşă, potrivit BBC. Autoritățile nu au raportat victime până în prezent.


Muntele Sinabung de pe insula Sumatra a expulzat în atmosferă o coloană de cenuşă la 5.000 de metri înălţime şi fluxuri de materiale piroclastice pe versanţi, a anunțat Agenţia Geologică din Indonezia.


Muntele Sinabung a erupt pentru prima dată în 2010, după ce a fost inactiv timp de secole, și a înregistrat o creștere a activității în ultimul an, informează BBC.


Și Muntele Merapi, de pe insula centrală Java, şi-a continuat activitatea vulcanică, expulzând fluxuri de materiale piroclastice la circa doi kilometri în jos pe versantul său sud-vestic.


Vulcanul Merapi, cu o altitudine de 2.968 metri, a erupt de mai multe ori din 2018 până în prezent şi este cel mai activ dintre vulcanii Indoneziei.


Până acum, nu au fost semnalate victime în urma niciuneia dintre erupţii.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă