VIDEO: Sfatul lui Victor Ciutacu pentru românii cu facturi explozive la energie

5 zile in urmă 12

Victor Ciutacu susține că pe fondul crizei energetice, din ce în ce mai acute, românii au la dispoziție un instrument util, posibilitatea de a schimba furnizorul de energie.

„Toți ne confruntăm în perioada asta de criză energetică profundă cu nebunia creșterii necontrolate a facturilor la utilități și evident, cu efectele găurilor date în buzunarele noastre. Deși trăim o senzație de abandon și avem sentimntul că suntem lăsați singuri împotriva furtunii prețurilor, nu suntem chiar ai nimănui, fiindcă statul român, așa șchiop cum e el, a creat totuși instrumente cu care ne putem face viața măcar suportabilă. 

Nu am pretenții de consumator specializat, de cunoscător în detaliu al domeniului, dar nevoia de învață… Pot înșira câteva borne de bifat, utile, dacă tu, consumator de curent și gaze nu-ți mai poți plăti facturile la gaze sau curent. 

Principalul drept este cel al libertății alegerii furnizorului de energie (…) Ești la un click distanță de comparatorul ANRE. 

(…) Furnizorii sunt obligați prin lege să-ți ofere datele solicitate”, a declarat Victor Ciutacu, pe TikTok.

@victorciutacu #curent #gaze #anre #furnizor ♬ original sound – victorciutacu

George Simion: „Prețurile de la energie la nivel global sunt umflate artificial”

În opinia lui George Simion, criza energetică este creată artificial. Liderul AUR a dat vina pe Virgil Popescu și premierul Ciucă pentru prețurile uriașe pe care trebuie să le plătească cetățenii, respectiv statul român.

„Am fost printre primii care au denunţat criza din energie. Pentru a absorbi bani din partea populației e nevoie să faci cumva: ori tipăresti mai mulți bani prin BNR, ori pui oamenii să plătească.

Prețurile de la energie la nivel global sunt umflate artificial. Statul încasează enorm în această perioadă, dar nu acesta este principalul beneficiar, ci aceşti traderi necunoscuți. Majoritatea sunt offshore-uri.

Românilor le vin facturi exagerat de mari. Nu plafonarea facturilor este soluția, ci revenirea la reglementarea pieței. Noi producem în România energie. Am făcut un calcul, ce produce Hidroelectrica și Nuclearelectrica este suficient cât să acopere consumatorii casnici. Nu mai trebuie să trecem prin 100 de mâini. Altfel o să stăm în frig, în foame și în sărăcie.

(…) Cei care au depăşit în anul 2021 consumul mediu lunar de 300 kwh plătesc facturile întregi chiar dacă în anul 2022 au decis să facă economie la curent şi au un consum lunar sub 300 kwh (…)”, a declarat Simion, la România TV.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă