VIDEO Senatorul Vasile Dâncu, despre „Laptele și Cornul”, programul pe care l-a lansat acum 20 de ani: „Trebuie să transformăm acest program într-un program educațional” – VIDEO

2 săptămâni in urmă 24

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/06/Vasile-Dancu-Foto-Agepres.jpeg
Programul Laptele și Cornul ar putea fi modernizat la 20 de ani de la lansarea sa prin adăugarea unui cadru educațional, cum ar fi meditații sau ore de sport după program pentru beneficiari, a explicat vicepreședintele Senatului României, Vasile Dâncu (PSD), cel care a lansat în urmă cu 20 de ani programul „Laptele și Cornul”. Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Lapte și Carte, organizată de Asociația Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL), cu sprijinul Point Public Affairs, alături de partenerul media Edupedu.ro.

„Am lansat programul Laptele și Cornul în perioada Guvernului Năstase, mă ocupam de strategia generală a guvernului. Am vrut prin acest program să reducem abandonul școlar, l-am făcut mai degrabă ca un program social. Am observat că a scăzut masiv abandonul școlar în rândul populațiilor defavorizate de atunci, în 2001-2003, când am studiat efectul. (…) Probabil că încă de la început ar fi trebuit să-l facem mai degrabă pentru populațiile defavorizate și am propus asta la guvern atunci, dar colegii mi-au spus că este un program care merge și dacă a redus abandonul școlar, înseamnă că este bine. (…) După părerea mea, trebuie să transformăm acest program într-un program educațional, exact cum spunea domnul deputat înainte, mi se pare că nu ajunge doar această variantă socială”, a spus Vasile Dâncu.

În ceea ce privește programul Masa Caldă, senatorul spune că este timpul să iasă din faza de program pilot în care se află de aproape 5 ani. Problema acestui program este că foarte multe școli nu au cantine unde să-l implementeze, a explicat Dâncu. „Să ne gândim pragmatic în următorii ani adăugând valențe educative, de meditații după masă, sau un program de sport cu care se poate asocia ca să devină un program național în care să investim. Cred că s-a terminat faza experimentelor și ar trebui să trecem la o altă fază în ceea ce privește masa caldă și direcționarea spre comunitățile care au nevoie. Ar trebui să intre măcar 1.000 de școli din zone defavorizate, în condițiile în care peste 30% din copii provin din familii care sunt afectate grav de sărăcie”, a spus Dâncu.

Întrebat cum vede continuarea programului Laptele și Cornul, Dâncu a răspuns că ar trebui făcut un parteneriat cu patronatele și sindicatele din industria alimentară.

Articolul VIDEO Senatorul Vasile Dâncu, despre „Laptele și Cornul”, programul pe care l-a lansat acum 20 de ani: „Trebuie să transformăm acest program într-un program educațional” – VIDEO apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă