VIDEO Senatorii și deputații USR și-au anunțat în bloc demisiile din Parlament începând cu ultima zi a actualei legislaturi. Barna: În felul acesta ne asigurăm că niciunul dintre noi nu va primi pensie specială

3 luni in urmă 17

Senatorii și deputații USR au anunțat marți că urmează să demisioneze în bloc din Parlament, începând cu ultima zi a actualei legislaturi, liderul Dan Barna susținând că această demisie reprezintă garanția că nu vor beneficia de pensia specială prevăzută de lege.

„Timp de 4 ani USR a solicitat în Parlament eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi a pensiilor speciale. (…) Proiectul USR a fost blocat şi ţinut în sertarele Parlamentului. (…) În această dimineaţă grupurile reunite ale USR din Senat şi Camera Deputaţilor au decis cu unanimitate să ne înaintăm demisiile începând cu ultima zi a actualei legislaturi pentru a arăta foarte clar că ceea ce promite USR este urmat de fapte concrete”, a afirmat Barna la Parlament.

Întrebat dacă această demisie garantează că parlamentarii USR nu vor avea pensie specială, liderul USR a confirmat.

”Răspunsul e clar. Normele de aplicare a legii spun că e nevoie de un mandat complet pentru a beneficia de pensia specială. Nu e niciun fel de dubiu aici. Realitatea juridică incontestabilă este că nu poți beneficia de pensie specială dacă nu ai un mandat complet”, a susținut Barna.

Liderul USR a făcut apel la celelalte partide să introducă de urgență în dezbatere proiectul privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

”Haideți să facem azi ședință de Birouri Permanente Reunite (BPR), mâine să avem plen comun și să adoptăm legea privind pensiile speciale. Mâine putem închide acest capitol rușinos pentru parlamentarismul românesc. Grupurile USR sunt aici, cu demisiile în mâini, și ne vom așeza la coadă pentru a renunța la pensiile speciale. Cer același lucru și de la celelalte partide”, a mai spus Dan Barna.

El a precizat că renunțarea la pensiile speciale va fi una dintre condițiile intrării USR la guvernare după alegeri.

”În această dimineață am decis să ne asumăm nu doar că nu vom beneficia niciunul dintre noi de pensii speciale din această legislatură, dar în egală măsură este o condiție pentru următoarea guvernare și pentru următoarea participare a USR PLUS la guvernare abrogarea prevederilor privind pensiile speciale. Este un angajament de guvernare pe care-l vom respecta și pe care-l vom pune pe masa oricăror negocieri privind o viitoare guvernare”, a mai subliniat Dan Barna.

Foto: Parlamentarii USR anunță că demisionează în bloc din Parlament pentru a nu beneficia de pensii speciale / Sursa: captură video

Citește și: PNL solicită dezbaterea în regim de urgență a inițiativei legislative de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Florin Roman: Solicităm tuturor partidelor să susțină solicitarea PNL

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă