VIDEO | Secție de oncologie renovată de Patriarhie. Biserica se implică în lupta împotriva cancerului

2 săptămâni in urmă 19

MIERCURI, 10 NOIEMBRIE 2021, 16:31

SURSĂ: Realitatea PLUS AUTOR: Mihaela Ivancica

Așa arată acum secția de oncologie medicală a Institutului Oncologic din București. S-au realizat lucrări de renovare, modernizare și dotare cu echipamente medicale în saloane, în sala de tratament, în camera de gardă și în cabinetele cadrelor medicale.

„Aceste lucrări au fost necesare pentru că această secție nu a mai beneficiat de lucrări de înnoire dinainte de evenimentele din decembrie 1989”, a precizat părintele.

Secția are 62 de paturi. Anual, peste 25.000 de bolnavi de cancer sunt tratați aici. Sunt pacienți care au nevoie de tratament și îngrijire specializată. Cazurile cele mai grave din toate colțurile țării ajung la Institutul Oncologic din București.

„A fost un mare ajutor această mână pe care ne-a întins-o Patriarhia prin fundația și prin voluntarii care au lucrat aici. Noi ducem o lipsă cronică de investiții în infrastructura spitalicească. Pacienții vin aici ca să se trateze și trebuie să fie primiți într-un mediu prietenos”, a declarat Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic din București.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 400.000 euro, sumă provenită din fonduri strânse de Biserică.

Pentru a putea finaliza renovarea secției, Patriarhia face apel la sprijinul și implicarea credincioșilor. Cei care doresc să susțină acest proiect și să dea o nouă șansă bolnavilor oncologici o pot face prin donații în lei sau în euro în conturile Fundației "O șansă pentru viață". 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă