VIDEO Școala online și la distanță, într-un reportaj TVR Iași. Profesor: Greșeala a fost de atunci, din martie, când s-a anunțat că elevii pot trece clasa cu o notă, două sau chiar cu niciuna, doar cu media din primul semestru. Ei consideră că tot așa va fi și acum

2 luni in urmă 19

Școala online fără conexiune la internet și fără suficiente echipamente digitale pentru toți copiii este o realitate dureroasă în satele românești. Profesorii se plimbă din poartă în poartă cu fișe pentru copii și le explică părinților sau celor care-i au în grijă, cum să-i ajute pe cei mici să le completeze.

De multe ori, nici părinții nu se pricep, fie din lipsa educației fie fiindcă au familii foarte numeroase, fin din ambele cauze. Rezultatul este o școală improvizată.

Copiii pe care i-a prins pandemia în clasa I anul trecut vor intra în clasa a III-a fără să fi terminat alfabetul, darămite tabla înmulțirii, spun îngrijorați învățătorii.

Jurnaliștii de la TVR iași au făcut un reportaj de 24 de minute în câteva sate din România, au stat de vorbă cu profesori, au mers din poartă-n poartă cu ei în timp ce cadrele didactice le împărțeau elevilor și familiilor lor fișele de lucru pentru școală.

Vezi VIDEO și articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: captura TVR Iasi

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă