VIDEO Scenariile luate în considerare de Ministerul Educației pentru începerea școlii pe 8 noiembrie. Sorin Ion, secretar de stat: Școala online e ultima opțiune pe care o avem

1 lună in urmă 28

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/10/Conferinta-CNCCI.jpeg
Prima opțiune este revenirea fizică a copiilor la școală, pe 8 noiembrie, potrivit secretarului de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion. Reveirea ar urma să se producă în condițiile prevăzute deja de regulile în vigoare stabilite prin ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației. Secretarul de stat a declarat, la conferința de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) că „școala online este ultima opțiune pe care o avem”.

Reporter: Cu ce scenarii lucrați pentru revenire peste o săptămână? Ce luați în calcul? Părinții vor să știe din timp?

Sorin Ion: Fie pentru învățământ față în față, în condițiile ordinului comun Ministerul Educației-Ministerul Sănătății, în vigoare, fie învățământul online, dar asta este, din nou, ultima opțiune pe care o avem.

Întrebat ce se va întâmpla în situația revenirii unul nou val de infectări, în primăvară, oficialul a spus că „nu pot să răspund la acest moment ce facem la anul în primăvară, pentru că nu știe nimeni”.

„Este foarte important pentru noi să încercăm să ne adaptăm cât mai bine la situație. Acum un an, de pildă, nu ne-am fi putut imagina că în toamna lui 2021 vom fi în această situație, prin urmare nu facem decât să încercăm să ne adaptăm la situație pentru că, așa cum știm cu toții, este destul de imprevizibilă. Deci nu pot să răspund la acest moment ce facem la anul în primăvară, pentru că nu știe nimeni”.

Sorin Ion a răspuns și acuzațiilor venite din partea reprezentanților părinților, care susțin că prin vacanța de 2 săptămâni “s-a urmărit, de fapt, reducerea costurilor cu salariile profesorilor, a cheltuielilor cu utilitățile unităților de învățământ și eliminarea obligativității acordării de zile libere plătite”.

„Întreținerea școlilor nu scade semnificativ, pentru că în această perioadă personalul didactic, nedidactic și didactic auxiliar nu are obligația să-și ia concediu, prin urmare pot merge la școală astfel încât școlile nu sunt închise. În ceea ce privește plata pentru părinți, nu este în sarcina Ministerului Educației, prin urmare noi nu am luat în calcul la factorii care au dus la această decizie, nu am luat în calcul acest lucru”, a declarat Sorin Ion.

La aceeași conferință, directorul din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol, a declarat că „nu există studii care arată că trimiterea elevilor în vacanță reduce mobilitatea, ci din contră”, spunând că nu a dat nicio recomandare în privința închiderii școlilor.

Foto: edupedu.ro

Articolul VIDEO Scenariile luate în considerare de Ministerul Educației pentru începerea școlii pe 8 noiembrie. Sorin Ion, secretar de stat: Școala online e ultima opțiune pe care o avem apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă