VIDEO | Scandal cu Negoiță la poartă! Revoltați că stația de la Cățelu primea gunoaie și după ce Agenția de Mediu o suspendase, vecinii au blocat camioanele de gunoi

1 lună in urmă 10


Într-un nou episod al conflictului dintre oamenii care locuiesc la câteva sute de metri și stația de sortare unde se depozitează și deșeuri, amendată de nenumărate ori de Garda de Mediu, localnicii au blocat accesul mașinilor în stație azi dimineață. Agenția pentru Protecția Mediului a decis suspendarea activității gropii începând de astăzi. Poliția a întors din drum mașinile companiei lui Negoiță.


Azi dimineață, după șase amenzi de peste 70.000 de euro de la Garda de Mediu, după ce Ministerul Sănătății a punctat că aceasta „contravine prevederilor” și după ce cazul a ajuns inclusiv pe masa procurorilor, APM a suspendat activitatea stației de sortare de lângă Cățelu.


Având în vedere aspectele de neconformitate constatate, (...) Agenția pentru Protecția Mediului București dispune suspendarea autorizației de mediu nr. 340 din 14.08.2020. (...) Suspendarea se menține șase luni începând de la data prezentei până la data de 8.09.2021. Pe perioada suspendării, desfășurarea activității este interzisă.

extras din decizia de suspendare a APM București:

Cu toate acestea, vecinii stației din Sectorul 3, care se învecinează cu satul Cățelu - cei care protestează încă de la ridicarea ei, din 2019 - au observat luni camioane ce se îndreptau spre ea, înțesate cu gunoaie.


tAșa că aceștia au ajuns la capătul străzii Lunca Vișagului și nu le-au permis mașinilor să treacă. La fața locului au venit și polițiștii, atât cei de la secția 13, cât și agenți locali.


Și-a făcut apariția și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, care a încercat să discute cu oamenii nemulțumiți. Acesta a fost însoțit de unul dintre șefii companiei SD3 Salubritate și Deszăpezire S3, cea care administrează stația și care este subordonantă Primăriei sectorului 3.


Mașinile au făcut cale întoarsă


Pe imaginile surprinse de oameni, se observă cum cei prezenți la fața locului discută despre faptul că șefii companiei SD3 au primit „un mail prin care li se cere încetarea activității”, însă aceștia nu voiau să îl arate autorităților.


În cele din urmă, unul dintre agenții de Poliție prezenți la fața locului a sunat la APM și a discutat cu una dintre persoanele care au semnat suspendarea activității stației de sortare.


De la stânga sus la dreapta jos: mașinile încolonate la intrarea în stația de sortare, Negoiță discutând cu vecinii, Poliția sunând la APM și mașinile făcând cale întoarsă

„I-a spus același lucru pe care ni-l transmisese și nouă, că totul este suspendat și nu mai au voie să aducă deșeuri aici. Ei au încercat să forțeze, că de când se emite decizia de suspendare mai au 48 de ore la dispoziție, însă APM le-a transmis că aceasta intră în vigoare imediat”, a povestit unul dintre vecini pentru Libertatea.


Așa că toate mașinile prezente la fața locului au făcut cale întoarsă.


Libertatea a sunat la APM București, însă nu a primit vreun răspuns în ultimele ore. Nici primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, n-a răspuns solicitării ziarului.


Toate articolele pe acest subiect:


Primăria Sectorului 3 ridică o stație de sortare a gunoaielor la 100 de metri de casele oamenilor din Cățelu!Primăria Sectorului 3, amendată pentru construirea stației de sortare a gunoaielor lângă casele din Cățelu. Libertatea a avertizat de acum o lună că nu există acord de mediuStația de sortare a Primăriei Sectorului 3 nu are aviz, dar se umple de gunoaie! Deșeurile sunt aduse pe ascuns, în zile de sărbătoareMinisterul Sănătății reacționează în cazul stației de sortare ridicate de Negoiță: „Contravine prevederilor”Negoiță, minciuna și amenda: încă 50.000 de lei pentru stația de sortare a deșeurilor din Cățelu. Acolo se aduc și gunoaie menajere, deși el nega în 2019Stația de sortare a deșeurilor de la Cățelu a lui Negoiță, amendată a cincea oară. Sancțiuni cumulate de 50.000 de euroExplicația oferită de firma de salubritate a lui Negoiță, după ce stația de sortare a fost amendată de cinci ori de Garda de MediuProblemele de la stația de sortare a deșeurilor de la Cățelu din sectorul 3 ajung pe masa procurorilor. Primarul Negoiță: „E o prostie”. Șase amenzi de peste 70.000 de euro
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă