VIDEO | Românii au invadat stațiunea Bansko înaintea introducerii testelor anti-COVID la intrarea în Bulgaria. „Au venit de joi noaptea”. Coadă uriașă la instalațiile de schi

1 lună in urmă 1


Stațiunea bulgărească de schi a fost plină de turiști în acest weekend, ultimul în care, dacă aceștia veneau de joi, puteau intra fără test anti-COVID în țară. „90% sunt români”, a estimat un localnic. Și reprezentanții hotelurilor spun că au mulți turiști din România.




Iubitorii de sporturi de iarnă și de zăpadă din România au invadat în acest weekend nu doar Poiana Brașov sau celelalte pârtii de pe Valea Prahovei, ci și cea mai modernă stațiune de schi bulgărească, Bansko, aflată la 550 km de București și la 155 km de Sofia.


Imaginile primite de Libertatea de la un localnic arată o coadă uriașă de turiști de câteva sute de metri. „90% sunt români”, a estimat acesta. Iar rândul mergea destul de greu, așa că perioada de așteptare pentru a urca la pârtie era destul de mare. Nici vorbă de distanțare între turiști, dar asta se întâmplă și la cozile de pe Valea Prahovei.


Au venit de joi seara, înaintea introducerii testului obligatoriu


A fost ultimul weekend în care, dacă veneau de joi, turiștii străini, inclusiv cei din România, au putut intra fără test negativ la COVID în Bulgaria.


„Avem mulți turiști din România. Cam la fel ca weekendul trecut, poate mai mulți, nu știu exact. Cei mai mulți au venit în seara, în noaptea de dinainte de introducerea testului COVID”, au declarat pentru Libertatea, reprezentanții unui hotel de 4 stele din stațiune.


<strong>De altfel, sâmbătă, mai erau puține spații de cazare din Bansko, potrivit datelor de pe Booking.com, care arătau un grad de ocupare de 85% al stațiunii.</strong><br>


„Da, avem mulți turiști români”, a confirmat un altul. 


De vineri este obligatoriu testul negativ la intrarea în țară


Începând de vineri, 29 ianuarie și până pe 31 aprilie, toți cei care intră în Bulgaria trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuării testării, metoda testării, înscrisă cu caractere latine (PCR) și rezultatul negativ (negative), potrivit MAE.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă