VIDEO | România, sub asediul ploilor. Mai multe județe, lovite de grindină și ploi torențiale

1 lună in urmă 36

Ploile torențiale și grindina au făcut ravagii în mai multe județe din țară. În Alba grindina a acoperit grădinile și curțile localnicilor și a fost nevoie de intervenția pompierilor. De asemenea, o viitură a distrus mai multe gospodării din Prahova, informează presa locală.

O ploaie torențială cu grindină s-a abătut sâmbătă peste satul Tăuți din județul Alba, iar în doar câteva minute gheața a acoperit curțile localnicilor. Județul Alba se află sub avertizare de cod galben până la ora 21, potrivit Alba24.

Grindina a făcut ravagii și în mai multe cartiere din Constanța. De asemenea, județul Constanța a fost sub cod roșu sâmbătă, 12 iunie, în intervalul 13:15 – 14:00, potrivit ziarului Replica.

Și în Argeș a plouat torențial. Mai multe străzi și gospodării au fost inundate, iar în unele locuri apa a ajuns și la jumătate de metru. Iar în mai multe localități din Prahova, străzile s-au transformat în adevărate râuri.

De asemenea, pompierii au intervenit și în mai multe localități din Vrancea, unde grindina a lovit cu putere.

Probleme au fost și în mai multe localități din Botoșani. În comuna Hudeşti a avut loc o rupere de nori care a produs inundaţii puternice. De asemenea, au fost distruse mai multe drumuri.

Meteorologii au emis două avertizări de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi torenţiale, care a intrat în vigoare sâmbătă, 12 iunie, la ora 11.00 și sunt valabile până duminică, 13 iunie, la ora 21.00.

În zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă