VIDEO | Risc de incendiu la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, la unitatea mobilă ATI. Pacienții COVID sunt mutați în spital

1 săptămână in urmă 15

Zeci de echipaje de salvare au ajuns, duminică seara, la Institutul „Marius Nasta”,  unde alerta a fost dată după ce un ventilator extern al unității mobile ATI a început să degajeze fum. În interiorul unității mobile erau 7 pacienți, dintre care 5 intubați care nu au fost răniți în urma incidentului, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov.

„Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că, în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.

Zeci de echipaje de pompieri au ajuns duminică seara la Institutul Marius Nasta din București.

„În urmă cu scurt timp a fost anunțat faptul că se degaja fum de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta. În interiorul unității mobile sunt 7 pacienți (5 dintre aceștia fiind intubași), care nu au fost răniți. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD. În acest moment nu se mai observa degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului. Preventiv, cei 7 pacienți vor fi relocați in cadrul altor secții din spital.”, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov.

Un comunicat a venit, duminică seara, și din partea Ministerului Sănătății.

„Din primele informații este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum.
În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut.”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Ministrul Vlad Voiculescu a ajuns în această seară la Institut.

„N-a fost foc, n-a fost incendiu în TIR, cum s-a anunțat inițial. vom vedea dacă a fost ceva în exterior sau a văzut cineva greșit”, a anunțat Raed Arafat, la Digi24.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă