VIDEO | Revoluție în aer. Locurile din avion care se transformă în paturi confortabile în timpul zborului

1 lună in urmă 2

Unul dintre cele mai mari paturi va putea fi folosit în timpul zborului în următoarele luni, când A321 al companiei JetBlue își va începe cursele transatlantice din Boston și New York către Londra, informează CNN.

Noua ofertă JetBlue Mint Studio constă în două mini-apartamente situate în partea din față a celor mai noi aeronave, fiecare având un scaun confortabil care se transformă împreună cu o canapea alăturată într-unul dintre cele mai mari paturi în timpul zborului. Totul în spatele unei uși glisante.

Fiecare apartament are separatoare de intimitate, masă din lemn cu scaune și tetiere moi, acoperite cu piele. Toate acestea îl fac pe client să se simtă foarte relaxat în timpul zborului. Există și panouri create la comandă ce aduc lumină în cabină, iar ușile au un design unic.

VIDEO | Revoluție în aer. Locurile din avion care se transformă în paturi confortabile în timpul zborului

În spatele acestor mini-camere vin 22 de suite Mint, care au tot confortul, mai puțin canapeaua.

Dar nu doar scaunul în sine este revoluționar, ci și detaliile de design din spate, cu wireless, locurile de alimentare, spațiul creat pentru a permite continuarea lucrului sau utilizarea tabletei în timpul mesei, ori salteaua Tuft & Needle.

VIDEO | Revoluție în aer. Locurile din avion care se transformă în paturi confortabile în timpul zborului

Fiecare centimetru anticipează nevoile clienților, cu funcții incluzând un ecran de 17 inci Thales AVANT, încărcare wireless, un suport integrat pentru telefon, priză ușor accesibilă, suport de laptop, dar și suport de depozitare pentru încălțăminte și geantă de mână.

De asemenea, pasagerii vor mai beneficia de o pătură prevăzută cu buzunar pentru picioare, o pernă căptușită cu spumă de memorie, dar și un kit de somn cu o mască de ochi și dopuri pentru urechi.

Cumpărarea unui avion nou nu înseamnă ca să te duci într-un showroom auto și să te hotărăști asupra noului coupe elegant, dar eficient din punct de vedere al consumului. Este nevoie, literalmente, de ani și ani de muncă.

În urma unor discuții care au început în urmă cu mai bine de o jumătate de deceniu cu directori și designeri de la JetBlue, producătorul de aeronave Airbus, producătorul de scaune Thompson, partenerul de design Acumen și jucătorii din industrie din întreaga lume, acum se poate spune povestea acestor noi locuri din avion.

În ceea ce privește selectarea scaunelor, JetBlue a ales scaunul Solo de la Thompson.

VIDEO | Revoluție în aer. Locurile din avion care se transformă în paturi confortabile în timpul zborului

Fiecare material a fost testat pentru rezistența la impact, ignifugare, toxicitate, longevitate și multe altele.

Designerii au folosit o varietate de opțiuni. Cusătura și eticheta de pe scaun sunt concepute pentru a se potrivi cu aspectul semnăturii de la Tuft & Needle.

Peretele din fața fiecărui scaun ajunge să fie realizat de compania Sekisui Kydex din cea mai mare bucată de termoplastic curbat folosită vreodată pentru un scaun.

Compania a dezvoltat o tehnologie pentru a permite designului modelat să se gradeze de la un albastru mai deschis lângă fereastră la un albastru mai intens lângă ușă. Lampa este proiectată din Polystone, care reproduce aspectul și textura betonului.

După ce au fost realizate o varietate de opțiuni de proiectare împreună cu JetBlue și producătorul de scaune Thompson, acesta se îndreaptă spre cursul de certificare, iar scaunul trebuie să treacă testele stricte, astfel încât să poată fi instalat în siguranță pe un avion.

De asemenea, JetBlue a actualizat designul cabinei Airspace de la Airbus, cu hublouri mai mari și un aspect nou, de la plafon până la ferestre.

Și dacă JetBlue rămâne fidel formei, prețurile pentru aceste noi oferte vor fi la îndemâna mai multor călători ca niciodată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă