VIDEO Răzvan Burleanu a anunțat primul meci din România la care prezența spectatorilor ar putea fi permisă pe stadion: „La capacitate de 30%”

1 lună in urmă 1

Autoritățile din România se văd nevoite să comunice până pe 5 martie ce scenariu se va aplica la București în timpul EURO 2020, cu privire la numărul de spectatori care vor asista la meciuri. UEFA a propus 4 scenarii fiecăruia dintre cele 12 orașe-gazdă: ca meciurile să se desfășoară cu stadioanele deschise la o capacitate de 100%, 50%, 30%, sau fără spectatori.

În acest context, Răzvan Burleanu, președintele FRF, spune că se dorește ca la meciurile găzduite de București stadioanele să fie deschise la o capacitate în jur de 50%, iar pentru a testa acest scenariu, meciul echipei naționale a României cu Germania din preliminariile pentru Cupa Mondială s-ar putea juca cu spectatori!

Răzvan Burleanu: „Ne dorim ca în luna iunie la București să avem 50-60% spectatori pe stadion”

Meciul dintre „tricolori” și reprezentativa Germaniei se va juca pe 28 martie, de la ora 21:45, pe „Arena Națională”. Cu trei zile înainte, România va juca cu Macedonia de Nord pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieși, tot la ora 21:45.

„Discutăm atât cu reprezentanții Guvernului, cât și cu cei ai Primăriei Capitalei și cu cei ai UEFA, astfel încât să putem până în primele zile din luna martie să înaintăm scenariul în care Bucureștiul se va afla. Noi ne dorim ca primul meci de echipă națională care se va desfășura cu suporteri - mă refer la 30% capacitate - să fie chiar meciul cu Germania. 

Avem un plan bine pregătit, ne-am consultat îndeaproape cu reprezentanții UEFA care s-au implicat în organizarea Supercupei UEFA de la Budapesta, care s-a jucat cu o capacitate de 30%. Lucrăm în acest scenariu. Ne dorim ca în luna iunie la București să avem 50-60% spectatori pe stadion. 

Bineînțeles, mai presus de orice vom pune siguranța și sănătatea spectatorilor. Rămâne de văzut cum va decurge întreaga campanie de vaccinare, dacă vom fi nevoiți să aplicăm diferite metode de screening la intrarea pe stadion. E un întreg plan în spatele acestei propuneri, așteptăm să avem o decizie”, a declarat Răzvan Burleanu. 

16.690 de locurireprezintă 30% din capacitatea Arenei Naționale

55.634 locuriare Arena Națională în total

Răzvan Burleanu: „Ne dorim reluarea competițiilor la nivel de copii și juniori și fotbal amator”

În cadrul aceleiași conferințe de presă, președintele FRF a anunțat că o solicitare de modificare a protocolului medical a fost făcută, astfel încât testele RT-PCR pentru COVID-19 să fie înlocuite cu cele antigenice rapide, iar competițiile la nivel de copii și juniori și fotbal amator să fie astfel reluate. 

„Ceea ce am anunțat astăzi în cadrul ședinței CEx este că ne dorim să putem să reluăm toate competițiile la nivel de copii și juniori și fotbal amator în luna martie. Pentru a putea face acest lucru am solicitat deja o modificare de protocol medical, ci anume înlocuirea testelor RT-PCR cu teste anitgenice rapide. 

Această înlocuire reprezintă un sprijin extraordinar de important pentru toate cluburile care au avut activitatea blocată în anul 2020, mai ales că vorbim despre un număr semnificativ de cluburi care nu au primit nicio susținere din partea statului. O asemenea modificare le-ar permite tuturor acestor cluburi să își reia activitatea cât mai aproape de normalitate. Totodată, am solicitat ca persoanele vaccinate împotriva COVID-19 să fie exceptate de la procedura de testare”.

Dinamo face rost de 500.000 de euro, dar bucuria nu este deplinăCFR Cluj vinde în Ungaria » Câți bani încasează campioana

Cântecul care a înfuriat-pe pe Elena Ceaușescu. „Nicule, tu vezi ce zice ăsta?!” Ce a pățit atunci un celebru artist

Libertatea

Playtech: Veste uriașă pentru România. Medicamentul care DISTRUGE covid-19 în 2 zile ar putea ajunge în spitale: Din 50 de pacienţi, n-a ajuns niciunul la ATI
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă