VIDEO | Proteste masive în Italia împotriva vaccinării. Lupte în stradă între oamenii nemulțumiți și polițiști

4 săptămâni in urmă 23

 Arhivă Sursa foto: Arhivă

Italienii au ieșit în stradă, nemulțumiți de restricțiile impuse de pandemia de Covid. Ei au protestat împotriva vaccinărilor şi a noului „paşaport verde”, necesar pentru a avea acces în diverse localuri. În anumite zone s-au înregistrat și lupte de stradă între manifestanți și forțele de ordine. 

LUNI, 27 SEPTEMBRIE 2021, 09:20

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Ivancica Mihaela

Protestatarii s-au strâns în centrul orașului Milano și au devenit agresivi cu polițiștii și carabinierii. Forțele de ordine au folosit bastoane pentru a ţine participanţii departe de Piața Domului, unde se desfășura un alt miting. Potrivit presei italiene, unii manifestanţi au fost uşor răniţi.

Proteste împotriva măsurilor guvernamentale au avut loc şi în oraşe precum Roma şi Trieste. În capitală, au avut loc atacuri asupra forţelor de ordine.

Deţinătorii paşaportului verde pot dovedi că s-au vaccinat cu schema completă împotriva COVID-19 sau că s-au vindecat de această boală. De asemenea, acesta poate face dovada unui test negativ.

Premierul italian Mario Draghi a extins recent pe scară largă utilizarea paşaportului verde. În plus, testele pentru coronavirus nu mai sunt gratuite.

Numărul cazurilor de Covid a crescut alarmant în Italia, iar guvernul de la Roma a anunțat că din 15 octombrie, certificatul verde digital este obligatoriu. Italienii spun că li se încalcă dreptul la liberă circulație și nu este necesară vaccinarea, câtă vreme nu prezintă simptome de boală. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă