VIDEO | Proteste masive în Bulgaria din cauza măsurilor anti-COVID

1 săptămână in urmă 22

 Twitter Sursa foto: Twitter

Sute de oameni s-au adunat, miercuri, în capitala Bulgariei pentru a protesta împotriva măsurilor anti-COVID.

MIERCURI, 12 IANUARIE 2022, 16:29

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Sute de oameni au participat la o manifestație condusă de un partid naționalist (Partidul Renașterii) împotriva necesității unui certificat care să ateste fie vaccinarea, fie recuperarea după COVID-19 pentru majoritatea activităților publice.

🇧🇬 PROTESTAS EN BULGARIA 🇧🇬

Movilizaciones en Bulgaria contra la implantación de medidas antiCOVID y del "pase verde". Cientos de personas han acudido a la llamada del partido ultranacionalista Vazrazhdane (Renacimiento) y han intentado acceder al Parlamento. pic.twitter.com/fe4NGtwiea

— Descifrando la Guerra (@descifraguerra) January 12, 2022

Gruparea naționalistă face campanie împotriva vaccinării, a certificatelor verzi și a măsurilor de combatere a pandemiei. Deputații săi numesc vaccinurile împotriva COVID-19 „experimentale”.

Filmările TV au arătat oameni aruncând cu obiecte în polițiști. Oamenii legii au raportat că patru ofițeri au fost răniți după o încercare de a împiedica protestatarii să ia cu asalt parlamentul. Cel puțin o persoană a fost reținută înainte de demonstrație pentru că purta un pistol cu gaz, a declarat poliția într-un e-mail.

Protestul vine la începutul celui de-al cincilea val al pandemiei de COVID-19. În ultimele 24 de ore, peste 7.000 de persoane au fost infectate, cel mai mare număr de la începutul pandemiei în martie 2020. Peste 5.000 de persoane sunt în prezent tratate în spitale cu COVID-19, cu peste 31.000 de victime.

Protestatarii au început să sosească în capitală dimineața, cu autobuze închiriate de către organizatori.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă