VIDEO Protest al elevilor în fața Ministerului Educației, după modificarea criteriilor de acordare a burselor școlare

2 săptămâni in urmă 24

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2022/01/protest-elevi.jpg
Mai mulţi elevi protestează joi în faţa Ministerului Educaţiei, fiind nemulţumiţi de modificarea criteriilor de acordare a burselor, scrie Agerpres. Elevii scandează: ‘Vrem bursele înapoi!’, ‘Ministerul să ne vadă, facem orele în stradă!’, ‘Elevii vor bursele!’, ‘Demisia!’, ‘Minciunile se plătesc, elevii ies la protest’. Imagini LIVE sunt transmise de Asociația Elevilor din Constanța.

„Reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Asociaţiei Vâlcene a Elevilor şi Asociaţiei Elevilor din Bucureşti şi Ilfov vor fi prezenţi în faţa Ministerului Educaţiei pentru a protesta împotriva modificării criteriilor de acordare a burselor, tăierii burselor a peste 700 000 de elevi, precum şi a solicita mărirea costului standard per elev”, anunţau reprezentanţii asociaţiilor de elevi.

Mai multe asociaţii ale elevilor anunţau, miercuri, că vor ataca în instanţă ordinul prin care se modifică pragul mediei pentru acordarea burselor de merit, de la 8,50 la 9,50.

Potrivit unui comunicat transmis de Asociaţia Elevilor Constanţa, iniţiativa este susţinută de Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Timiş (AETm).

Articolul VIDEO Protest al elevilor în fața Ministerului Educației, după modificarea criteriilor de acordare a burselor școlare apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă