VIDEO Protest al antivacciniștilor la Constanța: 200 de persoane au manifestat cu vuvuzele împotriva restricțiilor/ Manifestanții s-au oprit pe scările Arhiepiscopiei Tomisului, de unde au făcut live și au strigat ”Libertate!”

3 săptămâni in urmă 26

Un protest al antivacciniștilor și al celor care se opun restricțiilor a avut loc, sâmbătă seară, începând cu ora 18:00, în fața Prefecturii Constanța.

În jur de 200 de manifestanți au scandat „Libertate fără certificate!“, „Nu vrem vaccin!“ și „Nu vrem certificat!“ și au plecat în marș spre centrul vechi al orașului, aflat la mică distanță de prefectură.

Manifestanții s-au oprit pe scările Arhiepiscopiei Tomisului, de unde au început să transmită live pe Facebook și să strige ”Libertate!”.

Protestul a avut loc în ziua în care la Constanța rata de infectare a depășit 3 cazuri la 1000 de locuitori și municipiul a intrat în scenariul roșu, certificatele verzi devenind obligatorii, transmite Info Sud-Est.

În ultimele 14 zile au fost raportate în total 981 de cazuri noi în municipiu. La nivelul județului Constanța rata de infectare a ajuns la 2,65 cazuri la o mie de locuitori după ce, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 173 de noi cazuri COVID-19.

La nivelul țării, sâmbătă au fost raportate 7676 cazuri noi de coronavirus, continuându-se trendul ascendent al infectărilor.

Reprezentanții platformei de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 au realizat un tutorial video care prezintă cum se poate descărca certificatul verde digital pentru călătoriile în Uniunea Europeană și care, începând de luni, a devenit obligatoriu pentru mai multe activități în localitățile cu rata de infectare mai mare de 3 la mie.

Certificatele digitale se pot descărca din portalul https://certificat-covid.gov.ro/

Citește și George Simion (AUR) a luat la pas vineri seara terasele din Centrul Vechi, ca să-și promoveze un miting împotriva măsurilor luate în contextul pandemiei

sursa foto: Captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă