VIDEO Proiect inedit al Teatrului Nottara de Ziua Culturii: Opt actori recită pe rând câte un vers din două strofe din „Glossă”, cu interpretare în limbaj mimico-gestual

1 lună in urmă 1

Teatrul Nottara şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România au realizat împreună, de Ziua Culturii Naţionale, un proiect prin care şi-au propus să îl aducă pe Mihai Eminescu mai aproape de cât mai multe persoane, la împlinirea a 171 de la naşterea poetului, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis vineri Agerpres, proiectul, care a avut loc sub sloganul „Diferenţa dintre a fi sau a nu fi? Cultura!”, constă într-o filmare în care opt actori din trupa Teatrului Nottara recită pe rând câte un vers din prima şi din ultima strofă din „Glossă”, interpretate în limbaj mimico-gestual pentru persoanele cu deficienţe de auz.


Prin faţa camerei au trecut pe rând Dan Bordeianu, Ioana Calotă-Philippide, Ion Grosu, Raluca Jugănaru, Filip Ristovski, Răzvan Bănică, Ion Haiduc şi Daniela Minoiu, în timp ce în colţul ecranului a rămas constantă filmarea suprapusă cu Elisabeta Paraschiv, interpreta din partea ANSR.

„Un clip scurt, care ne aminteşte în doar un minut de măiestria lui Eminescu, de necesitatea culturii şi de importanţa solidarităţii, incluziunii şi apropierii de semenii noştri chiar şi în vremuri de distanţare… Sau mai ales acum!”, precizează sursa citată.

Sursa foto: captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă