VIDEO Primul test de zbor al unui avion de lupta fara pilot, realizat de Boeing si Fortele Aeriene australiene

1 lună in urmă 2

Boeing si Fortele Aeriene australiene au finalizat primul test de zbor cu un avion de lupta fara pilot, care functioneaza conectat cu aeronave fara echipaj.

Avionul militar "Loyal Wingman", proiectat si fabricat in Australia in peste 50 de ani, a zburat sub supravegherea unui piloy de test Boeing, care l-a monitorizat de la o statie de control de la sol, potrivit Digi24.ro.

Guvernul australian a investit 31 de milioane de dolari in dezvoltarea avionului, care ar putea sa fie personalizat pentru alti clienti.

Are 11,6 metri lungime si o raza de actiune de 3.704 kilometri. Poate transporta arme sau poate actiona ca un scut pentru a proteja avioanele de lupta cu echipaj.

Marea Britanie a semnat in ianuarie un contract de 42 de milioane de dolari cu Spirit AeroSystems pentru un tip similar de avion fara pilot.Citeste si:

Autostrada de 440 de kilometri care ar urma sa fie terminata pana in 2024. "Lucrarile ar trebui sa dureze doi ani in zona usoara"VIDEO Sotia criminalului de la Onesti a fost retinuta pentru 24 de ore. Femeia este acuzata de complicitate la lipsire de libertateParlamentar PNL, despre deputatul PSD Daniel Ghita, fost luptator K1: Avem un Sosoc si in Camera Deputatilor! Cand nu doarme, face circ!Povestea impresionanta a lui Adrian Krainer, profesorul care a gasit leac contra unei boli mortale. Are origini romane si e printre favoritii la premiul NobelVIDEO Imagini spectaculoase cu lotul 1 al autostrazii Pitesti-Sibiu. "Constructorul austriac Porr avanseaza intr-un ritm sustinut"

Citeste mai multe despre avion de lupta test zbor pilot

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă