VIDEO | Primele imagini cu Alexei Navalnîi, reținut pe aeroportul din Moscova, după ce a revenit de la Berlin

1 lună in urmă 36


Alexei Navalnîi, otrăvit cu Noviciok în august 2020, a fost reținut pe aeroportul din Moscova, la puțin timp după aterizarea în capitala Rusiei, a informat The Washington Post.


După ce au aterizat înapoi în Rusia, Navalnîi și soția sa au coborât din avion, pentru a se îmbarca într-un autobuz al aeroportului, alături de alți pasageri.


Principalul opozant al lui Vladimir Putin a spus că este „foarte fericit că am revenit”, adăugând că „aceasta este cea mai bună zi din ultimele cinci luni”. Dar poliția rusă l-a reținut pe Navalnîi după numai câteva minute.


Задержание Алексея pic.twitter.com/q3mq4VZgBG

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) January 17, 2021

Forțele de ordine l-au așteptat pe Navalnîi la controlul pașapoartelor și l-au anunțat că este arestat. Navalnîi și-a sărutat soția în semn de rămas bun și a plecat împreună cu ofițerii, relatează presa internațională.


Алексея просят куда-то пройти для «уточнения обстоятельств пересечения государственной границы» pic.twitter.com/Kh6xun3pv2

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) January 17, 2021

Avionul cu care Navalnîi a zburat de la Berlin a aterizat pe aeroportul Șeremetievo, din nordul Moscovei, deși ar fi trebuit să ajungă pe Vnukovo, acolo unde Navalnîi era așteptat de zeci de susținători, mulți dintre ei fiind arestați de autorități.


Purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Yarmysh, a declarat că Kremlinul este îngrozit de Navalny și de imaginile care arată mulțimi mari care doresc să-l salute.


„Până nu demult, era imposibil să credem că autoritățile erau atât de speriate. Dar iată confirmarea", a scris ea pe Twitter.


Principal opozant al regimului lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, 44 de ani, s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport din Tomsk, înainte de a urca într-un avion cu destinația Moscova, pe 20 august 2020. Liderul opoziţiei ruse a fost apoi spitalizat în Siberia, în comă.


Pe 22 august 2020, după îndelungi tratative și solicitări internaționale, rușii au acceptat ca Aleksei Navalnîi să fie transportat în Germania, la spitalul Charite din Berlin.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă