VIDEO | Preotul Gicu din Constanța a intrat în flăcări și a ieșit în brațe cu o femeie, dintr-o casă care ardea

1 lună in urmă 108

Un incendiu care a cuprins marți seara două case din Constanța a făcut două victime, o femeie și un bărbat, dar viața niciunuia dintre ei în e în pericol, fiind salvați din flăcări de un preot și doi pompieri în timpul liber, scrie Observator News.

Două case de pe strada Iederii din cartierul constănțean Km 4-5 s-au aprins marți seara și până să apuce pompierii să ajungă la solicitare, preotul Gicu, de la biserica din apropiere, a intrat în flăcări, când a văzut că înăuntru erau oameni.

Alături de el, în casa în care erau un bărbat de 65 de ani și o femeie de 60 de ani au mai intrat doi pompieri care erau în timpul liber și treceau chiar atunci pe stradă.

„Am înţeles că de la o butelie. Şi a scos pe o femeie Popa Gicu de la biserică de aici. A urcat sus primul şi a scos o femeie peste casa vecinului…”, a spus un martor, pentru sursa citată.

Părintele Gicu a intrat acolo şi i-a scos în braţe. Astfel n-aveau nicio şansă la ce flăcări erau. Nu, nu, nu! La ce flăcări erau nicio şansă n-aveau! Nu, n-aveau!

Martor la incendiu

Potrivit ISU Constanța, la faţa locului au intervenit patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară, un echipaj de terapie intensivă mobilă şi un echipaj SAJ.

Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea a declarat: „Femeia a fost evaluată medical la faţa locului, ulterior aceasta a refuzat transportul la spital. Iar bărbatul, care prezintă arsuri la suprafaţa corpului, a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă şi transportat la Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa, acesta fiind inconştient.”

Starea bprbatul ars e una stabilă, spune dr. Claudia Tătărici, de la SAJ Constanța: „Prezenta arsuri pe aproximativ 25% din suprafaţa corpului şi posibile arsuri de căi aeriene. Şi o femeie, intoxicaţie cu fum, care a fost asistată de echipajul SAJ la locul solicitării.”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă