VIDEO Premierul Florin Citu, despre noi masuri in context pandemic: ""Masurile pe care luam sunt sigur ca vor duce la dezbateri in spatiul public. Romania are printre cele mai relaxate restrictii"

3 săptămâni in urmă 1

Premierul Florin Citu, secretarul de stat Raed Arafat si ministrii Sanatatii, Vlad Voiculescu, Educatiei, Sorin Cimpeanu, si Afacerilor Interne, Lucian Bode, sustin o declaratie de presa privind noile restrictii impuse la nivelul Romaniei.

Inaintea sedintei de guvern s-a intrunit Comitetul pentru Situatii de Urgenta (CNSU), care a propus noile restrictii, iar acestea au fost adoptate de catre Executiv.

Principalele declaratii:

"Vom trimite inca 50.400 de doze in acest weekend catre Republica Moldova. Avem un calendar al dozelor de vaccin, lucrurile se pot modifica, dar cand tragem linie, stam bine. In aprilie vom primi 4,5 milioane de doze de vaccin. M-am uitat si pe listele de asteptare, sunt doar 700.000 de persoane inscrise, e foarte important sa mentinem clar mesajul pentru vaccinare. Trebuie toata lumea sa inteleaga ca daca vrem sa iesim mai repede din aceasta pandemie. Daca ne uitam pe lista de asteptare, e clar ca vom ramane cu doze", a declarat Florin Citu.

"Am cerut sa vad un calcul alternativ pentru cele doua formule de calcul a incidentei", a mai spus Citu. Conform acestuia cele doua formule nu au semnificatii reale, semnificative.

"Masurile pe care luam sunt sigur ca vor duce la dezbateri in spatiul public. Romania are printre cele mai relaxate masuri", a mai spus Citu.

Citeste si:

Harta interactiva a centrelor de vaccinare, in functie de tipul de vaccin. Cum poti vedea locurile disponibile si cat de mare e lista de asteptareCardurile de criptomonede, valuta virtuala buna in toata lumeaAjutor pentru elevii care fac scoala online. O studenta a dezvoltat o aplicatie gratuita in care explica termenii pe care copiii nu ii intelegPovestea fabuloasa a unei angajate CEC Bank care a furat din conturi 1 milion de euro pentru a se razbuna pe sefi. Femeia a donat banii la bisericiExista miracole? Ce trebuie sa faca Romania pentru a se califica la Mondiale. Castigam grupa sau ne asteapta infernul

Citeste mai multe despre restrictii

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă