VIDEO Povestea din spatele unui om de afaceri român: a crescut la casa de copii și acum ajută orfanii să își facă un rost în viață

3 săptămâni in urmă 25

Petrică ParaschivPetrică Paraschiv

Un om de afaceri român a schimbat viață a sute de copii dintr-o localitate din statul african Malawi. Petrică Paraschiv a construit într-una din cele mai sărace țări din lume un puț de apă. Românul a fost impresinat de drama acelor copii, mai ales că a simțit pe propria piele cum e să fi sărac. Până la vârsta de 10 ani, Petrică Paraschiv a trăit într-un orfelinat, fiind abandonat de părinți. 

VINERI, 26 MARTIE 2021, 07:39

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Nu mulți ajung să își împlinească visele. Însă cu multă muncă și determinare poți face orice. Este deviza lui Petrică Paraschiv care azi conduce o afacere de miliarde de lei. De la înălțimea conturilor sale bancare, nu a uitat niciodată să îi ajute pe cei mai puțin norocoși. Pentru cei mai mulți dintre noi, copilăria înseamnă o viață fără griji. Pentru unii însă, soarta nu a fost la fel de darnică și este nevoie de o luptă grea pentru a răzbi. Petrică Paraschiv, acum om de afaceri influent, a fost greu ÎNCERCAT după ce copilăria și-a petrecut-o în orfelinat. Niciodată nu a uitat de unde a plecat iar acum vrea să facă tot posibilul să le ofere copiilor defavorizați un trai mai bun.

Cuvântul tată a căpătat un alt sens pentru Petrica, după ce a decis să lupte pentru copiii abandonați, copiii cu familii care nu îi pot întreține sau pentru copii ai străzi. Chiar daca sunt romani sau straini.

Marele vis al lui Pterică este să construiască o casă de copii. Una cu totul altfel decat cea in care si-a petrecut copilaria in Romania comunista.

Cei mai mulţi dintre cei care au crescut în leagănele de copii rămân cu multe amintiri neplăcute, pe care le duc în spate toată viaţa. Iar Petrica Paraschiv vrea sa ii ajute pe copiii abandonați de acum sa nu mai fie bântuiti de acele crunte amintiri. Chiar daca sunt de aici sau dintr-un sat amărât din Africa. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă