VIDEO | Polițiștii au lansat o grenadă în camera unei fetițe de 12 ani, din greșeală, în timp ce împrăștiau, la Lyon, demonstranții contra certificatului verde

1 săptămână in urmă 24

O grenadă cu gaz lacrimogen, lansată de poliție, a aterizat în camera unei fetițe de 12 ani, în timpul demonstrației anti certificat verde de sâmbătă, de la Lyon, informează site-ul televiziunii franceze BFM Tv.

„O văd pe fiica mea venind și îmi spune: Mamă, este un incendiu în camera mea, camera mea este în flăcări”. La două zile după ce a primit o grenadă cu gaze lacrimogene în apartamentul ei din Lyon, Kady este încă șocată.

Sâmbătă după-amiază, în timpul demonstrației de la Lyon, au izbucnit ciocniri între manifestanți și poliție, pe rue Romarin, în arondismentul 1. Unul dintre polițiști a tras apoi cu o grenadă lacrimogenă care a aterizat în dormitorul acestui apartament, situat la etajul 3.

„Am ajuns, am văzut că era fum”, povestește la microfonul BFM Lyon această mamă singură care locuiește toți copiii ei, patru, în acest apartament . Cea mai mare dintre fiicele ei, 12 ani, era în cameră și aproape a fost lovită de proiectil.

„Copiii mei își petrec viața în camerele lor. Genul ăsta de lucruri este inacceptabil.”, spune femeia, care acum vrea să se mute.

Duminică, mama a depus plangere la jandarmerie. Pentru Malika Haddad Grosjean, consilier local în Arondismentul 1, incidentul e extrem de grav: „grenada cu gaze lacrimogene a aterizat în dormitorul unei fetițe de 12 ani și asta ridică multe întrebări cu privire la utilizarea acestui tip de proiectile pe o stradă aglomerată, îngustă, unde locuiesc multe familii, persoane în vârstă, copii.”

Contactată de BFM Lyon, prefectura Rhône precizează că poliția a procedat „la tragerea de grenade cu gaze pentru a dispersa mulțimea, după ce protestatarii au aruncat proiectile spre agenți”.

Potrivit informațiilor publicate de cotidianul Progress , „granada nu ar fi fost trasă direct în fereastră, ci ar fi lovit-o prin ricoșeu”. Cercetările nu au stabilit încă originea exactă a împuşcăturii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă